Pátý podnik MS Superbike – Aragonie (2)

Kapitoly článku

MS Supersport 300 (WorldSSP300) – Preview

V prvním podniku třístovek bodoval Jeffrey Buis (MTM Kawasaki MOTOPORT) třemi body ve druhém závodě, takže mu v průběžném hodnocení patřila šestnáctá pozice. Když odjížděl z Portimaa měl na kontě první umístění na stupních vítězů a průběžné šesté místo. Po dvojici závodů v Aragonii už slavil vítězství, získal první zlatý double a je novým lídrem průběžného hodnocení. V Aragonii to Nizozemci jde výborně, takže pokud to dokáže prodat i o nadcházejícím víkendu, může si najet slušný náskok.

Na vedení v soutěži teď ztrácí 2 body Ana Carrasco (Kawasaki Provec WorldSSP300). Španělka byla po nule z druhého závodu v Portimau čtvrtá, ale druhým místem v Aragonii převzala v sobotu vedení, o které v neděli přišla, když dojela šestá. Carrasco je stále ve hře o titul, nicméně snadné to mít nebude, protože její náskok na třetího má hodnotu jediného bodu.

Nizozemec Scott Deroue (Kawasaki MOTOPORT) v Aragonii poznal co je to jízda na hraně a s notnou dávkou agresivity. On tak závodí běžně, ale teď byl on na nesprávném místě, nechal se vytlačit na čáry lemující trať a protože neměl v úmyslu motorku pustit rovně, sklouzl a závod nedokončil. To Nizozemce stálo vedení v soutěži a třebaže v neděli skončil třetí, zůstává třetí i průběžně.

Čtyři body má Oliver König (MOVISIO by Freudenberg Junior Team), jehož mise v Aragonii byla poznamenaná neúčastí jeho týmu. Ten se rozhodl s ohledem na opatření Covid-19 v Německu do Španělska neodcestovat, takže König nakonec závodil na své tréninkové motorce Kawasaki s podporou Smrz Racing a MIE Racing. Během tréninků si český závodník vedl velmi dobře, bohužel pak přišla problémová Superpole, penalizace za pomalou jízdu a závod v němž sice patřil k nejrychlejším, ale ve skupině, která nebojovala o přední příčky. König je ale rychlý, takže druhou šanci má v Aragonii už tento víkend.

V šampionátu jsou další dva závodníky z České republiky, kteří jedou v barvách českých týmů. Prvním je Matyáš Červenka (Smrz Racing - Willi Race), druhý Miloslav Hřava (ACCR Czech Talent Team - Willi Race), který měl ale v Aragonii pád a skončil v místní nemocnici. Podle posledních informací má u obou kotníků komplikované zranění, takže o nadcházejícím víkendu závodit určitě nebude a přejeme mu brzké uzdravení. Náhradním jezdcem pro Aragonii byl jmenován Filip Salač, což je možná překvapení, ale rozhodně budou všichni zvědaví, jak si jezdec z MS Moto3 poradí v klání třístovek..

MS Supersport300 po Aragonii (1):

1. JEFFREY BUIS KAWASAKI 86
2. ANA CARRASCO KAWASAKI 84
3. SCOTT DEROUE KAWASAKI 83
4. UNAI ORRADRE YAMAHA 78
5. TOM BOOTH-AMOS KAWASAKI 63
6. THOMAS BRIANTI KAWASAKI 58
7. BAHATTIN SOFUOGLU YAMAHA 57
8. MEIKON KAWAKAMI YAMAHA 37
9. MIKA PEREZ KAWASAKI 35
10. YUTA OKAYA KAWASAKI 29
11. BRUNO IERACI KAWASAKI 27
12. HUGO DE CANCELLIS YAMAHA 24
13. TON KAWAKAMI YAMAHA 22
14. KOEN MEUFFELS KAWASAKI 22
15. SAMUEL DI SORA KAWASAKI 20
16. NICK KALININ KAWASAKI 19
17. KEVIN SABATUCCI KAWASAKI 16
18. VICTOR RODRIGUEZ NUNEZ KAWASAKI 14
19. GLENN VAN STRAALEN YAMAHA 12
20. TOM EDWARDS KAWASAKI 9
21. ALVARO DIAZ YAMAHA 8
22. ALAN KROH YAMAHA 5
23. INIGO IGLESIAS BRAVO KAWASAKI 4
24. ENZO DE LA VEGA YAMAHA 4
25. OLIVER KONIG KAWASAKI 4
26. FILIPPO ROVELLI KAWASAKI 4
27. ALFONSO COPPOLA KAWASAKI 4
28. ALEJANDRO CARRION KAWASAKI 4
29. ADRIAN HUERTAS YAMAHA 3
30. KIM ALOISI YAMAHA 3
31. TOM BERCOT YAMAHA 1
32. MIRKO GENNAI YAMAHA 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist