Pata pokračuje s Hondou WSBK další dva roky

Italská společnost Pata, která je významným hráčem na trhu rychlého občerstvení, bude další dva roky podporovat tým Honda World Superbike a Supersport v mistrovství světa produkčních motocyklů. Pata je titulárním sponzorem superbikového týmu od roku 2013 a od roku 2014 rovněž jejich týmu v třídě Supersport.

Poprvé nastoupil superbikový tým Ten Kate Racing v barvách společnosti Pata v roce 2013 společně s jezdci Jonathanem Rea a Leonem Haslamem. V letošním roce je Pata rovněž titulárním sponzorem týmu v třídě Supersport, kde závodí dvojice Lorenzo Zanetti a Michael van der Mark.
Superbikový tým Pata Honda do této chvíle zaznamenal jedenáct umístění na stupních vítězů včetně pěti vítězství Jonathana Rea, jemuž nyní v průběžném hodnocení patří třetí pozice. V třídě Supersport dosud vyhrál Michael van der Mark pět závodů a dvě kola před koncem seriálu má jistý titul Mistra světa pro rok 2014. Jedno vítězství si na konto připsal také Lorenzo Zanetti.

Severoitalská společnost Pata, která byla založena v roce 1981, zaměstnává přes 250 lidí a je známa především díky bramborovým chipsům Artigianale. „Jsme moc rádi, že jsme prodloužili naši spolupráci s Hondou a týmem na období let 2015 a 2016,“ uvedl prezident společnosti Pata, Remo Gobbi. „Třebaže je to obchodní spolupráce s viditelným přínosem pro naši společnost, tým má skvělou rodinnou atmosféru.“
„My jsme rodinná firma a to v paddocku šampionátu superbiků vytváří ideální prostředí, abychom se postarali o naše zákazníky a hosty,“ pokračoval Remo Gobbi a závěrem dodal: „S týmem jsme zaznamenali velmi speciální momenty, jako například nezapomenutelný víkend v Imole, kde Jonathan Rea dvakrát vyhrál a Lorezo Zanetti získal prvenství v supersportech. Nakonec zisk titulu Michaela van der Marka v Jerezu byl fantastickým úspěchem pro všechny zúčastněné.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist