Pata Crescent Yamaha testy dokončila jen s jedním jezdcem

Stejně jako řada ostatních týmů tak rovněž stáj Pata Crescent Yamaha uzavřela testem v Jerezu letošní porci testování v rámci přípravy k návratu do světového šampionátu superbikových motocyklů. Bohužel pro tři ladičky poslední dva dny testoval pouze jediný Sylvain Guintoli, protože Alexe Lowese vyřadilo zranění ramene, které si vykloubil pádem ve středu odpoledne.

Časy na kolo v případě jezdců Yamahy nebyly k dispozici. Ani jeden neměl zařízení pro přenos měření času a ani tým jejich časy na kolo nezveřejnil. Zástupci týmu pouze potvrdili, že oba jezdci v průběhu testování zaznamenali pokroky při hledání nastavení podvozku, elektroniky a správné pozice na motorce. Sylvainu Guintolimu navíc poděkovali za jeho nasazení, když poslední dva dny testoval sám a bylo nutné prověřit seznam položen určených pro dva a ne jen jednoho jezdce. Celkem 167 najetých kol hovoří za vše.

„V Jerezu to byly skutečně tři velmi užitečné dny testování,“ řekl v pátek odpoledne Sylvain Guintoli. „Měli jsme prostor k tomu, abychom vyzkoušeli spoustu různých možností nastavení a konfigurací k získání lepšího pochopení YZF-R1, což bylo určitě dobré. Také jsme odvedli hodně práce na elektronice, programovém vybavení a strategii, takže spousta časově náročné práce, kterou bylo třeba udělat.“

„Podařilo se nám nasbírat spoustu užitečných informací a teď potřebujeme nějaký čas na vývoj, takže všichni teď budou přes zimu dost vytížení, ale už se nemůžu dočkat až příští rok uvidím požadované změny k lepšímu!“
dodal francouzský závodník a mistr světa SBK z roku 2014 Sylvain Guintoli, který společně s Alexem Lowesem navštíví příští týden výstavu v Birminghamu - Motorcycle Live 2015.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist