Pád ve druhém závodu Guintoliho mrzí

Francouzský závodník Sylvain Guintoli byl v Assenu velmi blízko možnosti vyhrát oba závody třídy Superbike. V prvním klání vyhrál na suchém povrchu a dobře si vedl také na vodě, jenže po opakovaném startu spadl a bylo po nadějích na plný počet bodů. Přesto se do závodu vrátil a nakonec projel cílem devátý.

Po startu prvního závodu nasadil Sylvain Guintoli takové tempo, na které jeho soupeři nedokázali zareagovat, takže si hned v úvodu vytvořil poměrně bezpečný náskok, o který ale v závěru klání musel bojovat, protože se začal velmi nebezpečně přibližovat Tom Sykes. Nakonec pět kol před cílem závody zastavily červené vlajky a Francouz společně s Aprilii mohl slavit.
Druhý závod nebyl kvůli povětrnostním podmínkám vůbec snadný. Nejdřív jezdci odstartovali do patnácti kol, ale intenzivní déšť nakonec přinutil Ředitelství závodu toto klání zastavit v době, kdy jel Sylvain Guintoli ve vedení závodního pole. Po dlouhých minutách čekání odstartovali sprint na deset kol, kde byl Guintoli znovu vpředu, třebaže mu start ideálně nevyšel. Během pár zatáček dojel Jonathana Rea, ale pak v poslední šikaně spadl. V závodu pokračoval osmnáctý a předvedl úžasnou stíhací jízdu v jejímž závěru byl odměněn body za devátou příčku.
„Co se týče druhého závodu, tak to je velká škoda,“ uvedl průběžně druhý Sylvain Guintoli. „Navzdory ne zrovna ideálnímu startu jsem bez problémů dokázal rychle získat půdu pod nohama. Pád ve druhém kole ale neměl nic společného s nějakou konkrétní chybou. Na mokré dráze k tomu postě dojde snadno. Přes bolest v zádech a poškození stupaček a řídítek jsem pokračoval v závodu a jezdil znovu rychlá kola, což mě opravdu zlobí, protože je jasné, že bychom vyhráli i ten druhý závod.“
„Na druhou stranu, v prvním závodu jsem v úvodních pár kolech dost zariskoval, abych se pokusil rychle navýšit náskok na ostatní. Byla to poměrně nebezpečná strategie, která ale nakonec vyšla. Před tím než byl závod zastaven jsem velmi usilovně hlídal nástup Toma Sykese a snažil si udržet náskok, který jsem měl. Aprilia RSV4 fungovala i za nízkých teplot bezvadně, za což patří dík všem lidem z našeho týmu,“ dodal závěrem Sylvain Guintoli.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist