Oliver König pojede v Indonésii s týmem Pedercini WSBK

Český závodník Oliver König dostane šanci závodit v prestižní královské kategorii WorldSBK. Na světovou sérii MOTUL FIM Superbike World Championship čeká koncem listopadu poslední podnik sezony v Indonésii a český jezdec tam nastoupí v barvách týmu Pedercini Racing. Týmovým kolegou českého závodníka bude Belgičan Loris Cresson.

Čech Oliver König již uzavřel sezonu závodem v Portugalsku, protože to byl poslední víkend pro třídu World Supersport 300, kde mu patří celková jedenáctá příčka. Později Oliver nastoupil do závodu vytrvalostního MS silničních motocyklů, který se jel v Mostě na šest hodin a předvedl skvělý výkon, čímž dal jasně najevo, že mu těžká motorka sedí daleko víc než ta lehčí.

Díky výkonu v Mostě mohl jeho manažer Miloš Čihák jednat o možném angažmá v MS Superbike, což se nakonec povedlo a Oliver König bude součástí startovního roštu na novém okruhu Mandalika v Indonésii. Devatenáctiletý závodník bude hájit barvy týmu Pedercini Racing, kde bude jeho týmovým kolegou Loris Cresson.

Pro Olivera to samozřejmě nebude snadný víkend, ale učit se okruh budou muset všichni jeho soupeři a pokud dokáže zajet dobře, rozhodně si ho vedoucí týmů budou do budoucna držet v hledáčku. Poslední kolo sezony WSBK 2021 v Indonésii je v termínu 19. až 21.listopadu 2021.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist