Ohlasy po prvním závodě SBK v Imole

Svou sérii jedenácti vyhraných závodů v řadě Álvaro Bautista v Imole neprodloužil. Vůbec poprvé v sezóně jej porazil úřadující superbikový mistr světa Jonathan Rea, který dojel do cíle s více než sedmisekundovým náskokem a Španěl se tak musel spokojit s druhou pozicí. Na třetím místě byl pak odmávnutý Toprak Razgatlioglu, jenž se zároveň stal nejvýše umístěným netovárním jezdcem v závodě.

WSBK v Imole – 1. závod SBK

1. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) – MS 2. místo … 208 bodů (- 48)

„Jsem na náš tým opravdu pyšný. I když jsme v této sezóně až dodnes nevyhráli žádný závod, nikdo se nevzdával. Atmosféra v boxech je neuvěřitelná, můj tým mě hodně podporuje. Tohle vítězství si opravdu užíváme, není jenom moje, ale patří všem, kteří celou dobu na motorce tvrdě pracují. Krok po kroku se nám daří zlepšovat nastavení stroje. Dnes jsem se na něm cítil dobře, udělali jsme krok správným směrem. V prvním kole jsem se ve čtvrté zatáčce dostal před Chaze Daviese a pak jsem se soustředil jen na sebe. Taková byla má strategie. A fungovala perfektně, dařilo se mi držet si tempo a v posledních kolech jsem si jízdu jen užíval. Rád bych poděkoval Kawasaki, protože v porovnání s minulým rokem jsme udělali krok kupředu."

2. Álvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati SBK Team) – MS 1. místo … 256 bodů

„Nebylo jednoduché se během pár tréninků naučit zcela novou trať, dnešní závod měl navíc hodně vysoké tempo. Na začátku jsem se pokoušel udržet za Jonathanem, ale nedařilo se mi držet s ním tempo. I přesto jsem ale velmi šťastný, dojeli jsme si pro nejlepší možný výsledek. V ničem jsme nechybovali a co je důležité, získali jsme další body do celkového hodnocení šampionátu. Mám radost, že jsme na trati, která je pro mě úplně nová, dokázali skončit na druhém místě."

3. Toprak Razgatlioglu (Turkish Puccetti Racing) - MS 9. místo ... 62 bodů (- 194)

„Jsem opravdu šťastný. Po jedenácté pozici v Superpole jsem nečekal, že skončím na pódiu. Doufal jsem, že bych se v této sezóně mohl podívat na stupně vítězů víckrát, ale doposud se mi to nepodařilo. Od pátku jsme nastavení motorky vůbec nezměnili, fungovala dobře. Na konci jsem soupeřil s Michaelem Van der Markem. Několikrát jsem šel opravdu tvrdě na brzdy, získal jsem dobrou stopu a dojel na pódiu."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist