Ohlasy po prvním závodě SBK v Assenu

Vítězem úvodního závodu čtvrtého podniku sezóny v Assenu se stal úřadující mistr světa Jonathan Rea, který si prvním místem upevnil své vedoucí postavení v šampionátu. Spokojený se svým výsledkem ze závodu je bezpochyby také Michael Van der Mark, jenž se před domácími fanoušky blýskl druhým místem a potřetí v sezóně se tak podíval na stupně vítězů. O třetí příčku až do samotného závodu bojovali Chaz Davies s Tomem Sykesem. V těsném souboji byl nakonec úspěšnější jednatřicetiletý jezdec týmu Ducati Panigale R, který svého soupeře překonal o 0,131 sekundy.

WorldSBK Assen - Závod (1)

1. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) – MS 1.místo … 139 bodů

„Závod jsem si užil. Dvakrát nebo třikrát jsem se pokusil vedoucí skupině ujet, ale ani jednou se mi to nepodařilo. Snažil jsem se jezdit v čele, abych mohl v místech, kde jsem silný, udávat tempo. Myslím, že asi čtyři kola do cíle jsem začal zajíždět opravdu dobré časy, díky kterým se mi podařilo vytvořit si náskok. Ten mi nakonec pomohl, protože jsem v posledním kole v zatáčce číslo osm udělal malou chybu. Jsem super šťastný, protože jsme sem přijeli s motorkou, která je od začátku docela silná. V pátek jsem dvakrát zkusil simulaci závodu, abych zjistil, jak budou v závěru dneška vypadat pneumatiky."

2. Michael Van der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK tým) – MS 4.místo ... 87 bodů

„Mám z výsledku opravdu, opravdu radost. V Superpole2 jsem udělal velkou chybu, co se týče výběru pneumatik, což mě celkem naštvalo. Vyrazil jsem do závodu až ze sedmého místa, naštěstí se mi však podařilo dobře odstartovat a v zatáčce číslo jedna jsem se o pár míst posunul. V prvních pár kolech jsem předjel nějaké závodníky a věděl jsem, že když se uklidním, můžu bojovat o přední příčky. Krok za krokem jsem se tedy probojovával dopředu, až jsem se dostal k Jonnymu. Zdálo se mi, že nejede na 100 %, tak jsem se snažil udržet s ním tempo. Později se mi ho podařilo předjet a pokusil jsem se na to šlápnout, abychom se odtrhli od kluků za náma, ale on mě předjel zpět. Věděl jsem, že v posledních kolech mezi námi pravděpodobně dojde k souboji, tak jsem se jen snažil udržet s ním krok. Jenže pak se do toho zamíchal Chaz. Začal jsem se trochu bát, že mi ujedou, ale když jsem viděl, jaký Chaz na Jonnyho vyvíjí tlak, a že se mi daří udržet s nimi tempo, byl jsem opravdu šťastný. Několik kol do cíle jsem si všiml, že mají všichni nějaké problémy. Předjel jsem Chaze a snažil se dojet Jonnyho, ale neměl jsem takové tempo, abych mohl závod vyhrát. I přesto jsem však s druhým místem spokojený. Do zítřejšího závodu musíme na mé R1 pár věcí vylepšit, ale myslím si, že bychom opět mohli bojovat v přední skupině."

3. Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) – MS 2.místo ... 118 bodů

„Byl to těžký závod, od prvního až do posledního kola. Ale vzhledem k tomu, jak jsme se ve volném tréninku a v Superpole trápili, mám z výsledku radost. Když se mi podařilo probojovat se startovním polem dopředu, jen jsem se snažil udržet tempo s Reou. Michael Van der Mark mě potom předjel, a protože jsme všichni v posledních kolech bojovali s přilnavostí, nikdo se už neocitl v pozici, že by mohl zaútočit. Během dnešního závodu jsem se toho hodně naučil a doufám, že dokážu získané poznatky využít v zítřejším druhém závodě."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Foxx5 přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist