Ohlasy po nedělních závodech v Buriramu

Neděli v thajském Buriramu ovládl Álvaro Bautista. Ke svému vítězství v úvodním závodě přidal další dvě první místa a navýšil tak svůj náskok v šampionátu na 26 bodů. Na druhé pozici byl odmávnutý v obou závodech Jonathan Rea a i na třetím místě zůstalo v Thajsku vše při starém. Španělsko-anglickou dvojici na pódiu totiž doplnil Alex Lowes.

MS Superbike – sprint a druhý závod

1./1. Alvaro Bautista (Aruba. IT Racing – Ducati) – MS 1. místo ... 124 bodů

„Tři vítězství, tři nejrychlejší kola a zisk superpole - to všechno poukazuje na to, že jsem měl skvělý víkend! Věděli jsme, že to bude důležitý závod, protože tady Kawasaki hodněkrát vyhrála. Celý tým však na motorce během víkendu hodně pracoval a nakonec nám všechno vyšlo. Nebylo to snadné, protože pro Panigale V4 R je všechno nové a začínáme všude od nuly. Už od začátku jsem se však na motorce cítil hodně dobře, udělali jsme jen pár úprav. Rád bych poděkoval mému týmu a všem lidem z Ducati, protože odvádí skvělou práci. Jsem šťastný! Před mým domácím závodem mám teď nějaký čas na odpočinek, na který se opravdu těším. A nemůžu se dočkat Aragónu, kde budu závodit před domácími fanoušky."

2./2. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) – MS 2. místo ... 98 bodů (- 26)

„To nejlepší, čeho jsme mohli dnes dosáhnout, bylo druhé místo. Nakonec se nám jej opravdu podařilo získat, a to i přes velký tlak ze strany Alexe. Hodně na to tlačil, a to i ve sprintovém závodě, naštěstí jsem měl ale na konci třetího závodu lepší tempo a poodjel jsem mu. Rád bych poděkoval mému týmu za postavení dobré motorky. Vždycky je na čem zapracovat, aby se její nastavení zlepšilo. Cítil jsem, že jsem měl na stroji problémy se stabilitou předku, zvláště pak ve druhé části závodu a v sektorech, kde jsem obyčejně dost dobrý. Z mého úhlu pohledu jsem do toho dal 110 %, zvláště pak v prvních kolech, kdy jsem se snažil udržet v slipstreamu tak dlouho, jak jsem mohl. 49 bodů beru, pokusíme se takto pokračovat i v Evropě.“

3./3. Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team) - MS 3. místo ... 69 bodů (- 29)

„S druhým závodem jsem opravdu spokojený. V prvních dvanácti, třinácti kolech jsem se cítil hodně dobře a myslel jsem si, že s tempem, které jsem měl, bych mohl s Johnnym bojovat o druhé místo. Ke konci závodu jsem však začal mít potíže. Snažil jsem se tedy udržet náskok, který jsem získal na skupinou za mnou. Celkově to byl skvělý víkend, pro mě i pro Michaela. Ve včerejším závodě na mě vyvíjel opravdu tlak, a dnes se v superpole závodě dokázal z desátého místa na gridu probojovat na čtvrté, což pro něj muselo být těžké. Oba dva jsme odvedli docela solidní práci. Musíme takto pokračovat i v Evropě, pokud chceme stáhnout náskok chlapů vepředu."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist