Od středy testují v Jerezu týmy WSBK a WSSP

Týmy superbikového mistrovství světa zahajují přípravu na novou sezonu oficiálním testem v Jerezu, který je v termínu 23/24.ledna. Na dráze bude kolem třiceti závodníků z prostředí sérií WorldSBK a WorldSSP. Testovat bude rovněž zkušební tým HRC z MotoGP. Týmy mají možnost vyzkoušet, co všechno továrny během krátké zimní přestávky stačily vylepšit a zároveň budou první, kteří vyzkouší obnovený povrch jihošpanělského závodního okruhu Jerez Ángel Nieto.

Na závodní dráze Jerezu bude letos poprvé testovat řada jezdců, kteří v nadcházející sezoně budou mezi sebou intenzivně bojovat jak o mistrovské body, tak především o titul. Jednak je to úřadující světový šampion Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) a jeho nový týmový kolega Leon Haslam (Kawasaki Racing Team). S novou technikou bude testovat dvojice italského výrobce Ducati Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati) a Álvaro Bautista (Aruba.it Racing-Ducati).

Rušno bude u tří ladiček, jelikož mají dva silné týmy s Alexem Lowesem a Michaelem VD Markem (Pata Yamaha) plus nový tým s Marcem Melandrim a nováčkem ve WorldSBK, kterým je Sandro Cortese (GRT Yamaha). Zajímavé bude také sledovat výkony jezdců tovární stáje BMW, kde jede Tom Sykes (BMW Motorrad Team) a Markus Reiterberger (BMW Motorrad Team). Sykes loni ukončil éru u Kawasaki a teď se bude snažit, aby především dvojici KRT porazil co nejčastěji.

Na dráze budou také týmy z prostředí World Supersport jako například Kawasaki Puccetti Team, kde je teď nově Francouz Lucas Mahias, jehož týmovým kolegou je Japonec Hikari Okubo. Zaměříme se rovněž na výkony dvojice týmu GMT94, Francouze Julese Cluzela a Corentina Perolariho. Silným týmem bude rovněž Bardahl Evan Bros Racing Team, kde závodí Federico Caricasulo a Randy Krumenacher. Poprvé si supersport vyzkouší Španělka Maria Herrera (MSN Racing), která bude historicky první ženou v sérii WorldSSP se statusem stálého jezdce.

Test v Jerezu je v termínu středa 23.ledna a čtvrtek 24.ledna. Některé z týmů pak naloží kamiony a přesunou se do portugalského Algarve, kde v neděli 27.ledna, začíná druhý dvoudenní test.

WorldSBK

Aruba.it Racing-Ducati SBK Team: Chaz Davies / Álvaro Bautista
Barni Racing Team: Michael Ruben Rinaldi
BMW Motorrad Team: Tom Sykes / Markus Reiterberger
GRT Yamaha Official WorldSBK Team: Marco Melandri / Sandro Cortese
Kawasaki Racing Team: Jonathan Rea / Leon Haslam
Kawasaki Puccetti Team: Toprak Razgatlioglu
Orelac Team: Tati Mercado
Pata Yamaha WorldSBK Team: Alex Lowes / Michael van der Mark
Team Go Eleven: Eugene Laverty
Team Pedercini: Jordi Torres

WorldSSP

Althea Racing: Del Bianco
Bardahl Evan Bros Racing Team : Federico Caricasulo / Randy Krumenacher
GMT94 Team: Jules Cluzel / Corentin Perolari
Kawasaki Puccetti: Lucas Mahias / Hikari Okubo
MSN Racing: Maria Herrera
MV Agusta Reparto Corse: Raffaelle De Rosa / Federico Fuligni
Orelac Team: Nacho Calero
Team Hartog-Against Cancer: Rob Hartog
Team Pedercini: Ayrton Badovini

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist