Nori Haga: V roce 2010 to bude hodně těžké

Více-mistr světa Noriyuki Haga (Ducati) je přesvědčen, že získání titulu v letošním roce bude vzhledem k hodně vyrovnané konkurenci hodně těžkým oříškem.

Třikrát se stal Japonec Noriyuki Haga vícemistrem světa superbiků. V roce 2000 ho porazil Američan Colin Edwards, v sezóně 2007 Brit James Toseland a vloni další Američan Ben Spies.


Ovšem rok 2010 bude hodně těžký, neboť k zisku titulu mistra světa je potřeba porazit více než jednoho jezdce: "Vloni jsme byli jen já a Ben konstatně rychlí. Občas nám stačil Max Biaggi, několikrát také Jonathan Rea, někdy i Michel Fabrizio. Ovšem letos je zde hodně rychlých jezdců, navíc je nazpět dvojnásobný mistr světa James Toseland. Bude to nejtvrdší ze všech posledních roků, dobýt titul mistra světa."


Odchod dlouholetého týmového manažéra Davide Tardozziho nevidí ale Haga vůbec tragicky: "Pro mě se tím nic nezměnilo. Můj job je závodění na motocyklu, a ne rozprávět s týmovým manažerem. Davide chtěl odejít, to není pro mě žádný problém. Máme vše pod kontrolou a jsme připraveni". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist