Nori Haga si udržel šanci na titul

Japonský jezdec Noriyuki Haga si do posledního závodu sezóny udržel šanci na zisk světového titulu v kategorii superbike.

Čtvrté a poté třetí místo si v italské Vallelunze vyjel tovární jezdec Yamahy Noriyuki Haga, který si tak i po předposledním kole Mistrovství světa Superbike udržel šanci na zisk světového titulu. V prvním závodě Haga dlouho bojoval společně s Troyem Baylissem o třetí pozici, kterou nakonec nezískal, navíc prohrál i pozdější souboj s lídrem šampionátu Jamesem Toselandem. Ve druhém závodě Haga již na pódium dosáhl, když cílem projel na třetí pozici. O tom, zda dokáže odstavit Toselanda od světového titulu, se rozhodne v posledním závodě sezóny, který se koná již tento víkend na okruhu Magny Cours. Vedle titulu pro jednotlivce je v sázce i titul pro výrobce motocyklů, kde je továrna Yamaha druhá, když vedoucí Honda má náskok pouhé tři body.
Noriyuki Haga
Vzhledem k pneumatikám to je dnes pro mě trochu zklamání. Do prvního závodu jsem použil stejnou pneumatiku jako v ranním war upu, ale ona nepracovala jak jsem doufal. Spíše než na vítězství v závodě jsem se soustředil na udržení mé pozice. Neměl jsem dobrou přilnavost. Pro druhý závod jsem se proto rozhodl požít můj druhý motocykl. Oba stroje se zdály dost odlišné. S charakteristikou druhého motoru jsem se cítil lépe. Uprostřed závodu jsem se pokusil dojet Baylisse, ale nepodařilo se mi to. Musel jsem se spokojit s třetím místem a cennými šestnácti body. Následující víkend v Magny Cours bude šílený, všichni budou chtít vyhrát, ale já si věřím. Zmenšil jsem na Toselanda svou ztrátu a ještě se nevzdávám!

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist