Nesplněné očekávání

Dnešní dlouhý den začal pro tým Effenbert Liberty Racing na mokrém okruhu "TT Circuit". To znamenalo, že se jezdci a mechanici museli proměnit v ranní ptáčata, neboť warm up byl na pořadu už v 9.20 hodin.

Ve warm upu šlo u našeho týmu o potvrzení dobrého nastavení ze dvou tréninkových dnů a během krátkého času - tedy 15 minut - vyzkoušet zvolené závodní pneumatiky a tak výsledek warm upu - ve středu startovní listiny - nebyl vůbec důležitý.
Závod 1:
Byl to hodně nešťastný závod pro piloty našeho týmu Effenbert Liberty Racing. Už ze začátku musel Smrž do kačírku, aby se vyhnul Leonu Haslamovi. Potom jel ovšem velmi dobře a blížil se jezdcům v Top5. Ve snaze předjet Lavertyho, však udělal v šikaně chybu, spadl a zároveň se stal nepřekonatelnou překážkou pro svého týmového kolegu Guintoliho. Ten byl tedy nešťastnou a nevinnou obětí havárie, ovšem do té doby jezdil stále po pádu na Phillip Islandu zraněný francouzský jezdec opravdu skvěle.
Závod 2:
Oba dva naši piloti se postupně dostali až na 9. a 10.místo a nebyli daleko umístění v Top5. Na samém konci závodu, skončil na devátém místě Smrž a desátý Guintoli, přičemž ztráta na páté místo byla jen jedna sekunda a na osmé 4 setiny sekundy.

Výsledky tedy zůstaly bohužel za očekáváním týmu, který věřil díky pocitům pilota a vzhledem k technickému materiálu minimálně v pódiová umístění, ovšem jsou to motocyklové závody a v těch je potřeba mít i štěstí, které chybělo především v první jízdě a částečně i jízdě druhé.

Jakub Smrž: "Je smutné, že mně smůla postihla právě dnes. Byl jsem stále v úzkém kontaktu se špičkou, když bohužel uklouzl Haslam a donutil mě k vyjetí z tratě. Pak jsem spěchal co nejvíce, abych napravil tuto smůlu, ale udělal jsem v šikaně chybu a nechtěně způsobil pád i mého týmového kolegy Guintoliho. Utrpěl jsem zranění pravého lokte, které ale rozhodně neovlivnilo můj výkon ve druhé jízdě. Bohužel jsem měl špatný start a během prvního kola jsem se dostal ještě do kontaktu s Camierem, a tak jsem opustil přední linii a ztratil cenné pozice. Nakonec jsem dojel na devátém místě, jen o několik desetin od místa pátého. Ve druhé jízdě jsem jel na druhé motorce a tak jsem ze začátku potřeboval několik kol, abych si na ni zvykl, protože měla mírně odlišné nastavení".

Sylvain Guintoli: "Musím upřímně říci, že jsem nečekal žádné dobré konečné výsledky. Jezdil jsem ale dobré časy na jednotlivá kola. Přes všechny mé fyzické problémy, tak jsem se blížil těm časům, jako když jsem zdravý. Bohužel jsem se nedokázal po startu dostat někam do výhodných pozic, byl jsem vždy zavřen ve středu skupiny. Zítra jdu do nemocnice na vyšetření, kde se rozhodne, zda bude můj kotník potřebovat operaci, nebo ne. Ale jsem si jistý, že se po vyléčení brzy vrátím do bojů o stupně vítězů".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist