Nagashima šestým časem všechny překvapil

V rámci závěrečného podniku sezony mistrovství světa superbiků 2022 na australském okruhu Philip Island nastupuje tým HRC s Xavim Viergem a testovacím jezdcem HRC Tetsutou Nagashimou, který nahrazuje zraněného Ikera Lecuonu.

Hned v prvním tréninku Tetsuta Nagashima (Team HRC) překvapil, když zajel devátý čas 1'32,964 sekundy a byl o deset tisícin rychlejší než týmový kolega Xavi Vierge (Team HRC). Ve druhém tréninku Japonec své maximum posunul na hodnotu 1'31,869 sekundy, takže na prvního ztratil jen necelých osm desetin a naopak na týmového kolegu získal téměř vteřinu.

Po pátečním tréninkovém programu SBK Japonec Tetsuta Nagashima řekl: „Dnes jsem se cítil dobře, šestý čas ve druhém tréninku, to není špatné. Čekal jsem, že s tím budu válčit o něco víc, protože jsem tady ve WorldSBK poprvé a v podstatě poprvé na pneumatikách Pirelli. Před pár týdny jsem tu závodil v MotoGP a to mi trochu pomohlo v tom, že jsem byl okamžitě schopen najít tempo s CBR, motocyklem, který dobře znám. Hlavní bylo přizpůsobit se pneumatikám a nastavení tohoto technického kompletu.”

„Tým tvrdě pracuje a vše zatím probíhá velmi hladce. Některé kluky jsem znal z dob svého působení v Moto2, takže tým je jedna velká rodina a díky tomu se také cítím v pohodě. Na některých věcech ještě potřebujeme zapracovat, protože jsem zajel jen jedno rychlé kolo. Musím zlepšit tempo, protože závod se jede na dvaadvacet kol, takže je třeba konzistence. Pojďme si závod užít. Nevím, kde skončím, ale budu se snažit odvést maximum a třeba se po závodě budu moci usmívat!”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist