Na rychlé Monze bez bodů

Motocyklový závodník Patrik Vostárek nastoupil na italském okruhu Monza k dalšímu závodu Mistrovství Evropy Superstock 600 na jehož konci se tentokrát z dalších bodů do celkové klasifikace neradoval.

Již čtvrté dějství letošního evropského šampionátu mělo své centrum na legendárním italském okruhu Monza. Tento superrychlý okruh, kde jezdci během jednoho kola hned několikrát dosahují maximálních rychlostí, nabídl českému závodníku dvanácté místo v kvalifikaci, což bylo pro jezdce týmu Intermoto Czech velmi dobré, vždyť před tímto závodem na Monze nikdy nestartoval. Bohužel v samotném závodě neměl Patrik již tolik potřebného štěstí. Po několika krizových situací svých i soupeřů dokončil Patrik Vostárek závod na 17. místě. Dalším závodem pro mladého pilota bude již příští týden opět evropský seriál superstocků 600, který se tentokrát jede na britském Silverstonu.
Patrik Vostárek:
“Start závodu se mi celkem povedl, v šikaně jsem byl na dobré pozici, ale co se potom dělo se vymykalo mým dosavadním zkušenostem. Padali jezdci přede mnou, takže mne zpomalili, pak jsem zas najel v zatáčce na štěrk, který tam byl od předchozího pádu jiného závodníka a sám jsem byl najednou na zemi. Pouze díky strašně rozpálenému asfaltu a obrovskému gripu pneumatik se mi podařilo motorku dostat znovu na kola. V dalším kole, při předjíždění dvou jezdců najednou, mi ten první spadl do mého směru a opět jsem ztratil několik pozic. Nakonec 17. místo bez bodů, ale bitva to byla úžasná!“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist