Na okraj testu WSBK a SSP ve Valencii a v Kataru

Jeste se nekolika slovy - komentarem - vracim k testum superbiku a supersportu ve Valencii a take v Kataru.

Jak znamo, tak sice Kevin Curtain a Norick Abe - oba dva na Yamahach, dominovali tomuto poslednimu mereni sil v letosnim roce, ale prekvapenim cislo jedna byl ovsem mlady evropsky sampion FIM superstocku 600 ccm, Claudio Corti, ktery teprve potreti sedel na motocyklu o objemu 1000 ccm a zajel hned cas 1:37,3 - timto fantastickym casem se zaradil na celkove treti misto za Norickem Abem a Sebastienem Gimbertem na superbikovych motocyklech Yamaha.
Poprve se na jinem okruhu nez v Japonsku predstavil Shinichi Nakatomi na Yamaze a hned se studenymi gumami tvrde havaroval pres predni kolo. "Netrpelive cekam na lekarskou diagnozu, doufam jen, ze ta zraneni nebudou tak hrozna, jak vypadaji", rekl v nemocnici japonsky novacek.
V supersportech dominovali jednoznacne jezdci na novych strojich Yamaha R6 (na snimku), Australane Kevin Curtain a Broc Parkes, mezi ktere se dokazal vklinit pouze zkuseny Japonec Katsuaki Fujiwara na Honde noveho tymu Megabike Honda. Zkuseny Nizozemec Jürgen van den Goorbergh se sice v minulych dnech stal stastnym otcem 52 cm velkeho a 3,6 kg tezkeho Alexandra - srdecne gratulejeme, ale smlouvu na pristi rok stale nema. "V tymu Ten Kate mame pouze dve mista v superbicich a v supersportech a ty jsou obsazena", rekl k tomuto tematu mluvci tymu Winston Ten Kate Honda, Steve Booth.
A jedno z nich bude patrit mlademu Turkovi Kenanu Sofuoglovi (na snimku), ktery sice na testech v Kataru zustal za aktuelnim mistrem sveta Sébastienem Charpentierem o 2,7 sekundy, ale... "S Kenanem jsme se dohodli na smlouve pro rok 2006 a pojede pro tym Ten Kate mistrovstvi sveta supersportu", komentoval novou akvizici Steve Booth. Ovsem ani jeden suchy vlas nenechal na svem novem stajovem kolegovi mistr sveta Charpentier po testech v Kataru: "Jel jsem o 4 sekundy pomaleji, nez je muj limit, mel jsem mu na prani tymu ukazat nejlepsi stopu a presto se me nedokazal udrzet. Muj dojem je, ze neni jeste tak daleko, aby mohl ve spickovem tymu jezdit mistrovstvi sveta supersportu...!", komentoval jeho jizdu mistr sveta.
Broc Parkes skoncil na testech ve Valencii sice az treti, ale druhy den absolvoval pouhou polovinu treninku kvuli padu. "Byl to brutalni pad, vse me boli a treba s levym ramenem nemohu vubec pohybovat. Doufam, ze neni zlomene", rikal Australan.
Jeho kolega Kevin Curtain (39) si pochvaloval novy motocykl slovy: "Mechanici od Yamaha Germany odvedli vybornou praci. Mohlo byt sice ponekud tepleji, ale i tak jsem novym motocyklem opravdu nadcen, Motor ma ve strednich otackach vice sily nez ten lonsky a take podvozek je super. Mam jak vpredu tak vzadu podstatne vice gripu. Jsem si jisty, ze s timto motocyklem mame v roce 2006 velmi dobre sance na titul mistra sveta !", zaril optimismem zkuseny protinozec.
Novy motocykl Honda Fireblade testovali Pierfrancesco Chili a jeho mlady tymovy spolujezdec Michel Fabrizio. "Nasim cilem bylo, poradne se zahrat pred zimni prestavkou a take vyzkouset nove elektronicke soucastky. Druhy den jsme si s Fabriziem vymenili motocykly a Michel byl s mym setupem hned nejrychlejsim muzem na Honde. Je hodne talentovany, ale potrebuje jeste co nejvice testovacich kilometru, aby si zvykl na novy motocykl", komentoval vykony Fabrizia nejzkusenejsi jezdec superbikoveho serialu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist