Na Barriera čeká superbiková premiéra

Francouzský šampion kategorie Superstock 1000 přestoupil mezi superbiky s týmem BMW Motorrad Italia SBK a v předsezonní přípravě dokazoval, že ve své premiérové sezoně může být jedním z kandidátů na prvenství v kategorii EVO. Pak ale následovalo zranění těsně před úvodním víkendem sezony v Austrálii a později autonehoda.

Poslední únorový test na Phillip Islandu znamenal u Sylvaina Barriera smůlu v tom, že mu po pádu našli drobné mikropraskliny v pánvi a s tím nemohl nastoupit do přípravy na závody v Austrálii. Tehdy ho nahradil Australan Allerton a velmi úspěšně, protože si na konto připsal šest bodů.
Do druhého podniku sezony v Aragonii už měl Francouz bez problému nastoupit, ale nešťastná autonehoda Barriera vyřadila na čtyři měsíce.

Dnes se vrací zpátky do týmu, kde od Aragonie působil v roli náhradníka Leon Camier, jemuž se podařilo získat status průběžně třetího nejlepšího jezdce kategorie EVO. Na Barriera teď čeká premiéra v Misanu, na kterou se už dlouho těší. „Jsem velmi šťastný, že se už můžu vrátit zpátky na dráhu a konečně tak ukončit rekonvalescenci,“ uvedl Sylvain Barrier.
Cítím se dobře a už se nemůžu dočkat až znovu nasednu na svůj motocykl BMW S1000RR. Misano je dráha, kterou mám rád a mám tam některé hezké vzpomínky,“ pokračoval Francouz.

„Doufám, že to bude úspěšný víkend. Rád bych poděkoval BMW Motorrad Italia a celému týmu za důvěru, kterou mi během tohoto těžkého období projevili. Také bych rád poděkoval Lenu Camierovi, jenž společně s týmem odvedl v posledních měsících skvělou práci.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist