MS Superbike – pátek v Sepangu

Okruh v Sepangu je pro týmy tříd Superbike a Supersport novou destinací v kalendáři sezony 2014. V rámci adaptace novým podmínkám měli jezdci obou tříd k dispozici 75minutové první tréninky. Ty odjeli na suchém povrchu, ale za teplot přes třiceti stupňů. Pátek nakonec patřil Francouzům, protože nejrychleji zajel v třídě Superbike Sylvain Guintoli a v třídě Supersport Jules Cluzel.

Kapitoly článku

Supersport – volný trénink (1)

V prvním tréninku byl nejrychlejší Francouz Jules Cluzel (MV Agusta RC-Yakhnich Motosport) s časem na kolo 2'09,423 sekundy. Hodně blízko nejlepšímu času byl Thajec Ratthapark Wilairot (Core PTR Honda), který byl o čtyřiačtyřicet tisícin pomalejší. Třetí nejlepší je po úvodních 75minutách volných jízd Florian Marino (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) s časem 2'09,548 sekundy a ztrátou 0,125 sekundy.

Vedoucí jezdec šampionátu Holanďan Michael van der Mark (Pata Honda World Supersport) byl o tři desetiny pomalejší než Cluzel a je čtvrtý. První pětici nejrychlejších uzavírá turecký závodník Kenan Sofuoglu (MAHI Racing Team India) se ztrátou 0,317 sekundy.

Z jezdců týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres je na sedmém místě a ztrátou do půl sekundy na Cluzela Američan Patrick Jacobsen s časem 2'09,915 sekundy. Holanďan Tony Coveňa zajel dvaadvacátý čas, ale už po čtyřiadvaceti minutách volného tréninku zaznamenal pád v patnácté zatáčce. Britský závodník Fraser Rogers, který jede v barvách české stáje Com Plus SMS Racing, byl s časem 2'13,197 sekundy devatenáctý.

Supersport World Championship - volný trénink (1)
29°C, dráha suchá, 35°C, vlhkost: 78%
FIM Supersport_FP1.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist