MS Superbike – pátek v Monterey

Kapitoly článku

Superbike – volný trénink (3)

Po dobrých výkonech v předchozích dvou volných trénincích vyhrál třetí volné jízdy Chaz Davies (Ducati Superbike Team) časem 1´23,293 sekundy. Francouz Sylvain Guintoli (Aprilia Racing Team) byl jen o jednadvacet tisícin pomalejší. Desetinu na Daviese ztratil třetí jezdec v pořadí Marco Melandri (Aprilia Racing Team). Skvěle zajel Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki), jemuž se podařilo dostat časem 1´23,573 sekundy na čtvrté místo. Do první pětky se ještě vešel Tom Sykes (Kawasaki Racing Team), jehož ztráta na jezdce tovární Ducati představuje 0,330 sekundy.

Status nejrychlejšího jezdce kategorie EVO si stále drží Niccoló Canepa (Althea Racing), který byl s časem 1´24,517 sekundy jedenáctý v pořadí. Následoval třináctý David Salom (Kawasaki Racing Team) a čtrnáctý Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia Superbike Team). Náhradní jezdec u MV Agusty Leon Camier (MV Agusta Reparto Corse) dokázal během jedno dne snížit ztrátu na nejlepší čas z pěti na dvě sekundy a v kombinaci časů obsadit osmnácté místo.

Po přibližně třech minutách havaroval v osmé zatáčce Toni Elías (Red devils Roma) a traťoví komisaři trénink zastavili červenými vlajkami. Španěl si ve “Vývrtce“ naštěstí nezpůsobil žádné zranění a také ani výrazně nezničil svůj stroj Aprilia RSV4, který mu mechanici stačili dát do hromady, aby v tréninku nakonec obsadil dvanácté místo. V kombinaci časů je ale Elías desátý a to znamená, že postupuje rovnou do Superpole 2.

Do bitvy o pole position postupuje rovnou těchto deset závodníků – Chaz Davies, Sylvain Guintoli, Marco Melandri, Tom Sykes, Alex Lowes, Eugene Laverty, Jonathan Rea, Leon Haslam, Davide Giugliano, Toni Elías.

Smůlu měli domácí závodníci týmu Team Hero EBR Geoff May a Aaron Yates. Američanům patří v kombinaci časů dvaadvacátá a pětadvacátá pozice, což znamená, že ani jeden z nich nepostupuje do sobotního Superpole. To samé se týká také dvojice na divokou kartu třiadvacátého Larry Pegrama (Foremost Insurance EBR) a šestadvacátého Chrise Ulricha (GEICO Motorcycle Road Racing).

Harmonogram víkendu.

Superbike World Championship - volný trénink (3)
22°C, dráha suchá, 43°C, vlhkost: 51%
FIM Superbike_FP3.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist