MS Superbike – den závodu v Imole

V neděli vyvrcholil víkend v Imole závody všech tří motocyklových tříd. V prestižní kubatuře Superbike slavil double Jonathan Rea, v třídě Supersport vyhrál domácí jezdec Lorenzo Zanetti a závod světového poháru Superstock 1000 vyhrál český jezdec Ondřej Ježek.

Kapitoly článku

Superstock 1000 – závod

Po startu z pole position si vedoucí pozici udržel Fabio Massei (EAB Racing Team), který byl těsně následován Lorenzem Savadorim (Team Pedercini), který ho v nájezdu do druhého kola předjel a posunul se do vedení závodního pole. Na třetí pozici jel Ondřej Ježek (Barni Racing Team), čtvrtý Leandro Mercado (Barni Racing Team) a pátý Francouz Romain Lanusse (Team Pedercini).

Po pěti odjetých kolech vedl Lorenzo Savadori náskokem 1,8 sekundy před druhým jezdcem v pořadí Italem Masseiem, kterého v šestém kole závodu předjel Ondřej Ježek a posunul se na druhé místo, kde se snažil nastavit takové tempo, kterým by dojel vedoucího Savadoriho. Čtvrtý Argentinec Mercado už ztrácel přes pět sekund. V případě Ježka to bylo 2,5 sekundy.
Sedm kol před koncem závodu Savadoriho zastavil technický problém na jeho Kawasaki ZX-10R a do čela závodního pole se posunul český motocyklový jezdec Ondřej Ježek, těsně následován Italem Fabio Masseim. Pět kol před cílem oba jezdce dělilo jen pár desetin a vypadalo to na zajímavou bitvu o zlato z Imoly. Na třetím místě pokračoval Ježkův týmový kolega Leandro Mercado.

Tři kola před koncem závodu najel Ondřej Ježek na Itala sedm desetin a zdálo se, že má v závěru víc sil než domácí závodník Massei. Rozhodně nic nebylo rozhodnuto, protože Ital byl odhodlán domácí závod vyhrát a této možnosti byl velmi blízko. Třetí Mercado už ztrácel přes deset sekund a pokračoval nikým neohrožován, protože čtvrtý Romain Lanusse ztrácel na Argentince osm sekund.
Víkend v Imole uzavřel skvělým způsobem český motocyklový závodník Ondřej Ježek, který na slavné italské dráze vyhrál závod třídy Superstock 1000 a v Imole dnes byla slyšet národní hymna České republiky. Druhý projel cílem Fabio Massei a třetí je Leandro Mercado, který s 52 body zůstává na vedoucí pozici průběžného hodnocení světového poháru. Druhý Ondřej Ježek ztrácí na vedení sedm bodů, třetí Lorenzo Savadori devatenáct.

Superstock 1000 FIM Cup - závod
22°C, dráha suchá, 31°C, vlhkost: 50%

Výsledek závodu - Superstock 1000 zavod.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist