Mistrovství světa superbiků pokračuje na Eurosportu

Dobrá zpráva pro všechny fanoušky seriálu světového šampionátu superbikových motocyklů. Eurosport a Dorna WorldSBK prodloužili vzájemnou spolupráci na vysílání MS superbiků až do roku 2019.

Eurosport je dlouholetým partnerem organizace Dorna WorldSBK a nová dohoda znamená již dvacet let vzájemné spolupráce. Součástí zmiňované dohody je kromě MS superbiků také vysílání MS supersportů a kategorie Superstock 1000.

Světové šampionáty budou pro motoristické příznivce dostupné i prostřednictvím internetového přehrávače Eurosport Player a to i na mobilních zařízeních (pouze v angličtině), což zvyšuje počet diváků motoristických závodů.

Generální ředitel Eurosportu Peter Hutton k prodloužení smlouvy uvedl: „Dorna WorldSBK je dlouholetým partnerem Eurosportu a jsme rádi, že v naší spolupráci budeme pokračovat až do roku 2019. Diváci Eurosportu se mohou těšit nejen na to, jak od konce tohoto měsíce bude Jonathan Rea obhajovat svůj titul, ale i na další tři sezony.“

Diváci letos na Eurosportu uvidí nejen nejlepší jezdce WorldSBK jako je Jonathan Rea, Chaz Davies, Tom Sykes nebo Sylvain Guintoli, můžou se také ale těšit na sestavu jezdců přicházejících z MotoGP, což je Nicky Hayden, Alex De Angelis a Karel Abraham. Český závodník nastupuje do seriálu s šampionem britských superbiků Joshem Brookesem a týmem Milwaukee BMW. Česká republika má svého zástupce také v MS supersportů, kde v barvách týmu GO Eleven startuje Ondřej Ježek.

První závody MOTUL FIM Superbike World Championship 2016 bude Eurosport vysílat živě z australského okruhu Phillip Islandu v termínu 27. a 28. února. Dle nového harmonogramu je v sobotu 27.února nejen Superpole, ale také první závod MS Superbike. Neděle 28.února bude v Austrálii dnem premiérového kláním sezony v případě supersportů a druhým závodem světového šampionátu superbiků.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist