Místo Xause pojede nakonec Fabrizio Lai

Zranění jezdců v superbikovém týmu Castrol Honda neberou konce. Za zraněného španělského jezdce Rubena Xause měl jet v Silverstone Australan Karl Muggeridge, ale ten se rovněž zranil a tak šanci nyní dostal Ital Fabrizio Lai.

Návrat Karl Muggeridgeho do závodů WSBK skončil ještě dříve, než vlastně začal. Náhradník za Rubena Xause se totiž jmenuje Fabrizio Lai.
Zranění u týmu Castrol Honda neberou letos konce. Při domácím závodě hlavního britského sponzora v Silverstone nepojede nejenže žádný ze dvou stabilních pilotů tohoto týmu, tedy Jonathan Rea či Ruben Xaus, nýbrž ani původně plánovaný náhradník za Rubena Xause,  Australan Karl Muggeridge. Ten se totiž zranil při cyklistickém tréninku na bicyklu MTB a má poraněné pravé zápěstí. A chce se vyléčit, aby byl 100% fit pro další závod IDM ve Schleizu 7. srpna,

Za Muggeridgeho pojede 33-letý Ital Fabrizio Lai, kterého známe především ze závodů stopětadvacítek (5x na podiu ve 125-kách) a dvěstěpadesátek v závodech Grand Prix. V loňském roce startoval tento zkušený italský jezdec v celkem osmi jízdách za tým ECHO CRS Honda a jeho nejlepší umístění bylo 14. místo ve druhé jízdě v Imole.
Letos jel Fabrizio Lai pouze s wild card v Monze za tým Echo Sport Racing Company na motocyklu Honda a získal 1 bod ve druhé jízdě. Jinak je Lai účastníkem italského superbikového šampionátu, kde je po Mugellu aktuálně na 7.místě.

"Je nám všem hrozně líto, co se stalo Karl Muggeridgemu. Všichni jsme se těšili, že s ním budeme o tomto závodním víkendu opět spolupracovat. Na straně druhé ale plně chápeme, že chce být zdráv do dalšího závodu IDM, kde bojuje o obhájení titulu. Proto jsme museli najít náhradníka za Rubéna a ten se jmenuje Fabrizio Lai. Budeme společně tvrdě pracovat, abychom s ním dosáhli co nejlepšího možného výsledku", řekl týmový manažér Ronald Ten Kate.
 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist