Max Biaggi: „Rossi je legendární jezdec.“

Jejich vzájemná rivalita ovlivnila celou jednu epochu motocyklového silničního sportu: Italové Max Biaggi a Valentino Rossi se v těchto rocích utkali mnohokrát v přímém duelu v královské kubatuře závodů Grand Prix.

Navíc nechybělo verbální napadání, různé psychotriky na závodní dráze i mimo ní, a dokonce ani políčky. Nyní s odstupem času, ale říká Biaggi, že si cení Rossiho jako geniálního pilota.
"Respektuji a vážím si Rossiho, ani on nikdy neskrýval svůj respekt ke mě. Rozhodně nemohu popřít, že je legendárním jezdcem.“, řekl superbikový mistr světa Max Biaggi pro Radio "Radio2 SuperMax" a dále vysvětlil:
"Teď jsme oba mnohem dospělejší a závodíme v rozdílných šampionátech, už dávno nejsme malí kluci a oba dva si vážíme práce toho druhého. Naše vzájemná rivalita přinesla našemu sportu spoustu věcí, v dobrém i zlém. Lidé se o nás dva a o náš sport zajímali a to dokonce i takoví, kteří se předtím o motocyklový sport nezajímali vůbec. Stalo se to fenoménem, nejprve v Itálii a pak i po celém světě. Je ovšem pravda, že Valentino byl můj úhlavní nepřítel po mnoho let.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist