Marco Melandri (BMW): Talent samotný nestačí

Téměř každý měl jméno Marca Melandriho před zahájením sezóny zapsáno v Top-3, aktuálně je ale až osmý a ztrácí 60 bodů na lídra Guintoliho a na Top-3, tedy týmovou "2" Daviese mu schází 32 bodů.

"Marco je zřejmě nejtalentovanější v celém Paddocku SBK. Nikdo jiný není tak zkušený a etablovaný jako on sám. Musíme mu ale připravit takový motocykl, aby svůj talent mohl ukázat. Marco je totiž rychlý pouze v hodně malém rozmezí nastavení, a to musíme správně trefit my sami. V Austrálii, Aragónu a v Assenu se nám to bohužel nepodařilo. Ovšem jiní jezdci by za takových podmínek nezajeli ani takové výsledky jako on", je názoru Andrea Buzzoni, šéf BMW Italia.
S výjimkou továrního jezdce BMW Chaze Daviese jsou vpředu Star Aprilie Sylvain Guintoli a Eugene Laverty, stejně jako trumf Kawasaki Tom Sykes: "To jsou jezdci, které se musíme snažit porazit. Laverty a Sykes nejsou rozhodně žádným překvapením. S Guintolim zřejmě nikdo tak moc nepočítal, ale jezdí velmi konstantně. Ducati má zřejmě několik základních problémů. Mluvíme ovšem o týmu s velkými zkušenostmi a velkým Racing-Know-how. Do poloviny sezóny se jim určitě podaří nějaké problémy vyřešit, ovšem s novým motocyklem je nevidím konkurenceschopné. A Honda, tam to vždy záleží na trati, kde se závodí", říká dále Buzzoni.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist