Lowes: Druhá šance

Bez jediného dne testu se postavil Alex Lowes jako náhradník za Jonathana Reu na start brněnského závodu a výsledek tomu také odpovídal - jeden mistrovský bod. V Silverstone chce ale pochopitelně tento mladý Angličan dopadnout podstatně lépe.

Dva dny testoval Alex Lowes na domácí dráze týmu Castrol Honda v Assenu. Díky dobrým povětrnostním podmínkám se proti polosuchému úterý zlepšil mladý Brit ve středu o celou jednu sekundu. Zanechal tak u vedení nizozemského týmu ten nejlepší dojem. Měl samozřejmě k dispozici superbikový motocykl připravovaný v dílnách Ten Kate.
"Test byl opravdu velmi dobrý. Konečně se začínám cítit na tomto biku správně a je to vidět i na mých dosažených časech. Trochu jsem musel upravit nastavení, než měl Rea, aby se více přizpůsobilo mému jezdeckému stylu. Tým je opravdu fantastický a hodně mně pomohl, abych motocyklu lépe porozuměl.", vysvětlil po dvoudenních testech Alex Lowes.
"Nikdo nemohl od Alexe v Brně očekávat, že bude závodit o vítězství. Ale odvedl velmi dobrou profesionální práci a během každého tréninku se časově zlepšoval", řekl po testech týmový manažér  Ronald Ten Kate.

Oba stabilní jezdci Jonathan Rea a Rubén Xaus na testech chyběli kvůli zranění. A zatímco Španěl Xaus chce o víkendu v Silverstone startovat, tak Brit Rea by měl a chce závodit na Nürburgringu začátkem září.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist