Locatelli přestupuje do WSBK k továrnímu týmu Yamahy

Yamaha WSBK zkompletovala jezdecké sestavy pro rok 2021, když potvrdila jezdce pro své dva týmy v MS Superbiků Pata Yamaha WorldSBK Official a GRT Yamaha WorldSBK Junior.

Vítěz letošního ročníku mistrovství světa supersportů Andrea Locatelli, dostal šanci jet příští rok superbiky a to hned s továrním týmem Pata Yamaha WorldSBK Official, kde bude týmovým kolegou Turka Topraka Razgatliogla.

„Jsem nesmírně hrdý a vděčný, že zahájím nové dobrodružství s Yamahou, což je pro mě nesmírně důležité po skvělém prvním roce v paddocku WorldSBK,“ prozradil Andrea Locatelli, který letos vyhrával všechny závody od Austrálie až po španělskou Barcelonu. „Děkuji Ericu de Seynesovi, prezidentovi Yamaha Europe, manažeru pro silniční závody Andrea Dosolimu a šéfovi týmu Pata Yamaha Paulu Denningovi za jejich důvěru ve mně.“

„Jsem nadšený, že budu pracovat s novým týmem a novou posádkou, kde je šéftechnikem Andrew Pitt, dvojnásobný mistr světa, který u Pata Yamaha odvedl skvělou práci. Také se už nemůžu dočkat na první testy, protože to bude poprvé co pojedu v sedle R1,“
dodal Locatelli.

V týmu GRT Yamaha WorldSBK Junior zůstane Američan Garrett Gerloff, který do světového šampionátu superbiků přišel z americké série MotoAmerica Supersport, kde dvakrát slavil národní titul. Ve své premiéře zatím zajel jednou na třetí místo a průběžně je jedenáctý. Jeho novým týmovým kolegou bude od roku 2021 Japonec Kohta Nozane, jenž aktuálně vede šampionát MFJ All-Japan Road Race JSB1000. Nozane rovněž závodil s týmem YART ve FIM EWC a jel na divokou kartu závod MotoGP v rámci Velké ceny Japonska 2017.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
puod přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist