Leon Camier nahradí Francouze Barriera

Sedmadvacetiletý rodák z Ashfordu zastoupí u stáje BMW Motorrad Italia Superbike zraněného Sylvaina Barriera, který měl v Austrálii absolvovat premiéru v mistrovství světa superbiků, ale kvůli zranění tehdy nakonec nezávodil. Navíc měl v polovině března dopravní nehodu, která Francouze znovu připoutala k nemocničnímu lůžku.

Britský motocyklový závodník Leon Camier má hodně těžké profesní období, protože loni přišel po skončení sezony o místo u superbikové stáje Crescent Suzuki, ale nakonec se mu podařilo získat angažmá u stáje Ioda Racing v MotoGP. Jenže kvůli problémům s financováním celého projetu, tam Camierovy naděje skončily ještě dřív než se začalo testovat v Sepangu.

Tým BMW Motorrad Italia Superbike nyní rozhodl, že Leon Camier nahradí jejich zraněného jezdce Sylvaina Barriera po dobu, kdy Francouz nebude schopen usednout do sedla závodního motocyklu. Po dopravní nehodě byl Barrier chvíli v bezvědomí, později absolvoval operaci čelisti a nějaký čas bude trvat než se dá stoprocentně do pořádku.
„Z toho co jsem slyšel má BMW velký potenciál a pro mě je to dobrá příležitost, takže jsem pochopitelně nedočkavý,“ uvedl Leon Camier v reakci na návrat do paddocku WSBK. „Byl jsem na standardní motorce a to je ta nejpohodlnější silniční motorka, na které jsem seděl, takže doufám, že podobný pocit získám také při jízdě na závodní motorce.“

„Už se nemůžu dočkat až se pustíme do práce. Samozřejmě přeji Sylvainovi jen to nejlepší. Doufám, že jeho léčba pokračuje dle plánu a brzy se uzdraví,“
dodal závěrem Leon Camier, britský šampion třídy 125ccm, Supersport a Superbike. V mistrovství světa superbiků Camier závodil od roku 2010 a na konto si připsal sedmadevadesát závodů s celkem devíti umístěními na stupních vítězů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist