Laverty ukončil kariéru zlomeninou pánve a kyčle

V neděli na Phillip Islandu nastoupil Eugene Laverty (BMW) do svého posledního závodu kariéry. Druhý hlavní závod australského víkendu Ir ale nedokončil jak měl v plánu. Pět kol před koncem měl v první zatáčce nehodu, jenž byla důvodem pro vyvěšení červených vlajek a zastavení závodu. Lavertyho ošetřovali v místě nehody, později byl převezen do nemocnice v Melbourne k podrobným vyšetřením. Výsledkem je zlomenina pánve a kyčle bez nutnosti operačního zákroku.

Posledních pět kol závodní kariéry zahájil Eugene Laverty soubojem o třinácté místo, do něhož byl zapojen také Michael van der Mark (BMW) a Xavier Fores (Ducati). Vše skončilo v první zatáčce, kde Laverty spadl. Nehoda nebyla v záběrech kamer, nebo nebyla veřejnosti nabídnuta, ale Ir měl spadnout před jedoucího Xaviera Forese, jenž se mu už nestačil vyhnout.

Samotný Fores pak na sociálních sítích k tomuto incidentu napsal: „Dnes nezáleží na výsledku. Cítím se tak smutně, že jsem se zapletl do nehody s takovým gentlemanem. V jeho posledním závodě, který musel skončit takto. Moc mě to mrzí Eugene, cítil jsem se opravdu špatně a velmi frustrovaně, že jsem se ti nemohl vyhnout. Maximum, co jsem mohl udělat, bylo zůstat s tebou a zastavit závod. Přeji ti všechno nejlepší, pevné zdraví a co nejrychlejší uzdravení. Promiň, Eugene.”

Eugene Laverty pak Foresovi na to krátce odpověděl: „Moc ti děkuji, že jsi se mnou zůstal, když jsem trpěl. Xavi, jsi skutečný gentleman.”

Až v úterý poslal Eugene Laverty vzkaz, znovu prostřednictvím sociálních sítí, jak je na tom po zdravotní stránce. „Omlouvám se za nedostatek aktuálních informací po mé nehodě. Raději jsem počkal, až dostanu dnes ráno od lékařského týmu povolení, takže po třiačtyřiceti hodinách mám chuť něco sníst! Měl jsem velké štěstí, že moje zlomeniny pánve a kyčle jsou stabilní, takže není nutná žádná operace. Při zpětném pohledu je to 20/20, a přestože jsem mohl těch posledních pět kol své závodní kariéry jen odjet, řekl jsem si, že nemá smysl být na trati, pokud do toho nedám plných sto procent. Důležité je, že se dobře zotavím. Díky za všechny vzkazy.”

Eugene Laverty teď bude nějakou dobu rehabilitovat, ale jelikož ukončil aktivní jezdeckou kariéru, může si dát na rekonvalescenci záležet. Ir ale z paddocku WSBK neodchází, neodchází ani z týmu Bonovo Action BMW, jelikož přesně tam bude nyní zastávat manažerskou funkci.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist