Laverty je z nemocnice zpátky doma

Jezdec MS superbiků Eugene Laverty (BMW) je po nehodě, kterou absolvoval ve svém posledním závodě kariéry na okruhu Phillip Island Grand Prix, zpátky doma v Portugalsku. Ir havaroval v první zatáčce osmnáctého kola tak nešťastně, že za ním jedoucí Xavi Fores (Ducati) neměl kam uhnout, takže oba skončili na zemi.

Eugene Laverty byl hospitalizován se zlomeninu pravé kyčle, křížové kosti a pánve. Po čtyřech dnech byl propuštěn z nemocnice, ale nastaly komplikace, kvůli nímž byl znovu hospitalizován. Objevily se příznaky drobného vnitřního krvácení, což v nemocnici Alfred v Melbourne vyřešili velmi rychle, takže byl po osmi dnech propuštěn a čekal na povolení k návratu zpět do Evropy.

„Podruhé jsem se cítil připravenější opustit nemocnici, protože po takovém úrazu trvalo nějakou dobu, než se vše usadilo,” napsal Eugene Laverty na sociálních sítích. „Měl jsem velké štěstí, že mi po celou dobu stála po boku manželka Pippa, a oba jsme velmi rádi, že se po delší době v Austrálii vracíme zpět domů. Nebyl to způsob, jakým jsem chtěl ukončit svou závodní kariéru ve WorldSBK, ale dal jsem do toho maximum a tak to má být.”

„Chtěl bych poděkovat vedení závodu WorldSBK za okamžité vyvěšení červené vlajky a celému lékařskému personálu na Phillip Islandu za to, že se o mě bezprostředně po nehodě tak dobře postarali. Existuje velmi dobrý systém, který zajišťuje, aby bylo o jezdce, kteří havarují, postaráno a já jim za mnohé vděčím.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist