Laverty: Čeká nás napínavý závěr sezony

Po devíti letech míří světový šampionát superbiků na západ Spojených států, kde se již tento víkend odehraje dvanácté kolo sezony 2013. Italskému výrobci Aprilia není okruh v Monterey velkou neznámou, protože na této technické trati už závodili a v roce 2000 získali také vítězství v závodu zásluhou Troye Corsera.

Poslední tři podniky sezony budou pro jezdce tovární Aprilie rozhodující. Sylvain Guintoli je druhý v průběžném hodnocení s minimální ztrátou na vedoucího Toma Sykese. Francouzskému jezdci ovlivnilo druhou polovinu sezony zranění ramene, které si způsobil pádem na kole při tréninku. V Turecku získal od zranění první pódium a velkou motivaci zahájit útok na mistrovský titul.

„V Istanbulu to pro mě nebylo vůbec snadné a rameno na tom po závodech nebylo nejlíp,“ uvedl Sylvain Guintoli. „Dal jsem do toho všechno a podařilo se mi vybojovat umístění na stupních vítězů. Abych vyhrál mistrovský titul, tak k tomu ale potřebuji mnohem lepší výsledky. Laguna je hodně náročná dráha po fyzické stránce, takže mi je jasné, že to nebude snadné, ale jak se tu říká, bez bolesti není vítězství!“
Eugene Laverty zvládl tureckou misi tím nejlepším možným způsobem, když vyhrál oba závody a z Istanbulu odjížděl s padesáti body v kapse. To Lavertyho posunulo na třetí pozici odkud může zaútočit nejen na svého týmového kolegu Guintoliho, ale hlavně na vedoucího jezdce šampionátu Toma Sykese.

„Lagunu znám jen z televize,“ rovnou přiznal Eugene Laverty. „Vypadá to na docela technickou dráhu a bude hodně důležité se na ni před závodním víkendem připravit. Máme za sebou dva velmi dobré závody v Istanbulu, takže si před dalším kolem šampionátu věřím. Zopakovat double nebude snadné, ale rozhodně nám to nezabrání zkusit! V boji o titul jsou ješt další čtyři jezdci, takže nás čeká rozhodně napínavý závěr sezony.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist