König v neděli nestartoval, kotník měl hodně nateklý

Bohužel… Nedělní program v Barceloně byl v superbicích bez české účasti. Oliver König nedoléčil podvrtnutý kotník, který byl stále hodně nateklý a s nohou by se nevešel do závodní boty. „Pořád je navíc podezření, že má v levé noze nějakou drobnou zlomeninu. Hned v pondělí půjde v Praze Oliver na rentgen a magnetickou rezonanci,“ prohlásil Miloš Čihák, jezdcův manažer. Další závod je začátkem června v Itálii, do té doby se chce dát König dohromady a zároveň mít v jeho motorce kawasaki zcela nový motor.

Smolně dopadl víkend v Barceloně pro Olivera Königa z týmu Orelac Racing Movisio. V prvním závodě v sobotu dostal ve druhém kole highsider, motorka ho katapultovala do vzduchu. Po pádu odkulhal z tratě a podvrtnutý kotník celý sobotní den ledoval. Až v neděli ráno v medical centru padlo rozhodnutí o tom, že do ranního warm-upu český motocyklový závodník nevyjede.

„Nateklé je to hodně, nevejde se mu noha do boty. V pondělí se v Česku vyloučí nebo potvrdí nějaké menší zlomeniny v kotníku,“ hlásil ze Španělska Ondřej Ježek, rider coach Königa. Poprvé v jeho kariéře tak rodák z Prahy v MS superbiků neabsolvuje ani jeden závod. Například v minulém roce v Mostě spadl v nedělním Superpole Race, následující závod odjel se zlomeninou nohy.

„Ve Španělsku měli pouze digitální rentgen, kdyby měl Oliver na noze nějakou prasklinu, tak by to stejně neobjevil. Po pondělním vyšetření uvidíme, jak budeme Olivera léčit,“ dodal Miloš Čihák, jezdcův manažer. Podle něho by měl být na dalším závodě připravený také zcela nový motor.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist