Koncem července restartují v Jerezu sezonu WorldSBK 2020

Pozitivní zprávou pro všechny fanoušky motocyklového sportu je ta, že přelom července a srpna má patřit závodům mistrovství světa superbike. Teprve druhý podnik světového šampionátu superbiků po Austrálii je naplánován do španělského Jerezu, tedy na okruh, kde by už poslední dva týdny předtím měly závodit prototypy MotoGP.

Závodní víkend v Jerezu má pro WorldSBK termín 31.července2.srpna 2020. Závod v Portugalsku bude následovat hned další týden na okruhu v Algarve a koncem srpna by superbiky měly zamířit na závodní okruh Motorland Aragón. Všechny zmíněné podniky se jedou za zavřenými dveřmi, tedy bez účasti diváků a vše bude podléhat protokolům, které mají přísné podmínky s ohledem na COVID-19.

Součástí tiskové zprávy FIM o chystaném restartu sezony byla rovněž informace o tom, že termíny závodních podniků WSBK v Donington Parku (Velká Británie) a Assenu (Nizozemsko) byly odloženy na neurčito. Assen už jeden odklad termínu měl, nyní je těsně před zrušením. Důvodem jsou stále platná omezení jednotlivých zemí, jenž byla aktivována vzhledem k epidemii koronaviru.

V pátek 29.května FIM oznámila zrušení Velkých cen Velké Británie a Austrálie v rámci mistrovství světa silničních motocyklů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
33.petr přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist