Kdo kde ve WSBK v roce 2008?

V soucasne dobe jezdi ve startovni listine superbiku pouhych 21 jezdcu – viz posledni zavod Eurospeedway. Pristi rok by se to melo zmenit, budou nejen nove tymy, ale i novi jezdci. Prijit ma Makoto Tamada, Carlos Checa a Ronald Ten Kate slibuje jeste jedno velke prekvapeni…

A zde je tedy aktuelni prehled startovni listiny kubatury WSBK na rok 2008. Update 18. zari 2007, jak jsem ji sestavil s pouzitim zahranicnich medii.
Ducati Xerox Team
Zatimco Autralan Troy Bayliss zustava, tak za Itala Lorenzo Lanziho prijde od Hondy jeho krajan Michel Fabrizio.
Troy Bayliss (AUS)
Michel Fabrizio (ITA)
Alstare Suzuki
Dve velke nezname jsou v tovarnim tymu Alstare Suzuki. Japonec Yukio Kagayama ma sice podepsanou smlouvu na rok 2008, ale tymovy sef Francis Batta vyzaduje po Kagayamovi – 34 let - po skonceni teto sezony kompletni lekarske vysetreni, zda po tolika padech behem letosni sezony je schopen v roce 2008 zavodit.
Naproti tomu Ital Max Biaggi dostal behem zavodu na Lausitzringu k prostudovani smlouvu novou, ktera se od te na rok 2007 znacne lisi. Letos byla Biaggiho smlouva zalozena na vysokych premiich za vysledky, po odchodu sponzora Corony je nova smlouva zalozena na vyssi fixni castce. A Biaggi dostal 3 tydny na rozmyslenou, 2 tydny uz uplynuly a Francis Batta se k tomu vyjadril velmi lapidarne: „Pokud do nedele nepodepise, tak bude Biaggi pro rok 2008 volny !!!, a my si vezmeme do tymu nejakeho mladika a toho pripravime. Jsem ochoten jet jednu sezonu bez hvezdy !“, tolik belgicky majitel tymu.
Max Biaggi (ITA) ?
Yukio Kagayama (JPN) ?
Max Neukirchner (GER)
GMT 94 Yamaha
Francouzsky tym, ktery doposud jezdil supersporty, se pod vedenim majitele tymu Christophe Guyota tesi na novou kubaturu.
David Checa (ESP)
Sebastien Gimbert (FRA)
Yamaha Motor Italia WSB Team
Ackoliv oficielne jeste nebylo potvrzeno podepsani smlouvy obou jezdcu, zda se jasne, ze tym zustane ve stejnem slozeni.
Noriyuki Haga (JPN)
Troy Corser (AUS)
HANNSpree Ten Kate Honda
Tradicni nizozemska staj ztraci sice Jamese Toselanda ve prospech MotoGP, ale zato pojede pristi rok se tremi jezdci. Doposud ma podepsanou smlouvu pouze mistr sveta supersportu Kenan Sofuoglu, a na dalsi dve mista jsou tri kandidati: Ryuichi Kiyonari, Carlos Checa a Andrew Pitt. Ovsem sef tymu Ronald Ten Kate neustale opakuje: “Pockejte jeste nejakou chvili a zazijete velke prekvapeni…!!!”
Kenan Sofuoglu (TUR)
???
???
Team Honda DFXtreme
Ital Michel Fabrizio odesel k tovarnimu tymu Ducati Xerox, misto neho prijde z MotoGP Japonec Makoto Tamada !
Makoto Tamada (JPN)
Foggy Racing MV Agusta ?
Na strednim vychode hleda narodni britsky hrdina Carl Fogarty potrebne 4 miliony Euro.
???
???
Team PSG – 1 – Kawasaki Corse
Francouz Régis Laconi uz podepsal novou smlouvu na rok 2008, Spanel Fonsi Nieto doposud ceka, jak konkurence schopna bude nova Kawasaki.
Regis Laconi (FRA)
Fonsi Nieto (SPA) ?
Team Celani Suzuki
Zatimco Australan Steve Martin patri mezi nejzkusenejsi jezdce superbiku, tak jeho krajan prichazi ze superstocku.
Steve Martin (AUS)
Mark Aitchison (AUS)
Ducati Sterilgarda
Zkuseny Spanel Ruben Xaus je jasny, pokud bude stacit financni rozpocet, tak druhym bude muz ze superstocku, Ital Niccolo Canepa. A tym by mel jet s tovarni podporou.
Ruben Xaus (SPA)
Niccolo Canepa (ITA) ?
Team RG Ducati
Tym RG doposud jezdil na motocyklech Yamaha s Italem Gianlucou Vizziellem supersporty, nyni s tovarni podporou prechazi do superbiku.
Lorenzo Lanzi (ITA)
Team GSE Airwawes Ducati ?
Britsky tym chce ze serialu BSB prejit kompletne do serialu WSBK, nebot tovarna Ducati uz nechce britsky serial tovarne podporovat. Ovsem tym by tvorili vylozene dva Britove.
Leon Haslam (GBR)
Leon Camier (GBR)
Team Guandolini Ducati
Doposud jezdil tento tym pouze italsky superbikovy sampionat, nyni by chtel s tovarni podporou a s ceskym pilotem Jakubem Smrzem jet sampionat svetovy. Kubuv soucasny tym SC Caracchi odchazi ze superbiku do supersportu, a pojede misto na Ducati na britske znacce Triumph.
Jakub Smrz (CZE) ?
Alto Evolution Honda
Zkuseny Australan zustava, jeho staronovym stajovym kolegou by mel byt mlady Francouz Yoann Tiberio.
Karl Muggeridge (AUS)
Yoann Tiberio (FRA) ?
Althon Honda
Na scene se objevuje novy tym, jeho jezdcem by mel Ital Roberto Rolfo.
Roberto Rolfo (ITA)

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist