Každý bod se počítá, říká Tom Sykes

Britský jezdec tovární stáje Kawasaki Tom Sykes zajel v desátém podniku sezony mistrovství světa produkčních motocyklů WSBK na Nürburgringu dva kvalitní závody díky nimž je nyní ve vedení průběžného hodnocení třídy Superbike. Sykes první závod vyhrál a ve druhém dojel čtvrtý, takže je nyní o jeden bod před Francouzem Guintolim.

V prvním klání superbiků jel Tom Sykes v čele závodního pole téměř po celý závod, a i když byl pár kol před koncem předjet jezdcem BMW Marcem Melandrim, jen těsně poté závod zastavily červené vlajky, takže vítězství nakonec patřilo jezdci Kawasaki.

Ve druhém závodu měli u Kawasaki problémy s nastavením. Tom Sykes byl sice pořád rychlý, ale tentokrát se nedokázal prosadit do čela vedoucí skupiny. Závod byl v závěru znovu zastaven červenými vlajkami a britský závodník bral body za čtvrté místo, když na vítěze ztratil 1,189 sekundy. Po misi na Nürburgringu se podruhé v této sezoně posunul britský závodník do čela průběžného hodnocení.
„Těžko říct, zda bych se v posledních dvou kolech závodu stačil před Marca dostat, ale když mě předjel, byl jsem připraven ještě o něco víc zrychlit,“ uvedl po nedělním závodu v Německu Tom Sykes. „Věřím že všichni tři nebo čtyři z nás, co jsme jeli vpředu, jsme byli v závěru schopni si zlepšit časy na kolo, ale rozhodnutí závod zastavit bylo tentokrát příznivé pro nás.“

„Poprvé z dosavadních závodních víkendů jsme měli malý problém s nastavením motocyklu,“ pokračoval Tom Sykes. „Když jsem šel včera spát, očekával jsem víc bodů z druhého závodu, ale takové už je závodění a to se stává. Něco nás v tom závodu limitovalo, což je škoda, protože po celou délku závodu jsem stoprocentně věřil sobě i svému motocyklu Ninja ZX-10R s nímž jsem v závěru dokázal zajet kolo za 1´54. Myslím, že vím, kde se můžeme zlepšit a jsem rád za lidi, které mám kolem sebe. Bylo důležité udržet Sylvaina Guintoliho za sebou, protože jak jsme loni viděli, každý bod se počítá,“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist