Kawasaki dokončila test v Almerii

Tovární tým Kawasaki testoval na okruhu ve španělské Almerii od čtvrtka 16.ledna, tedy přesně den po skočení zákazu testování. Koncem ledna tým absolvuje oficiální prezentaci v Barceloně a v únoru zamíří na další testy do Jerezu. Prvním zkouškám roku byli přítomni oba tovární jezdci Tom Sykes a jeho týmový kolega Loris Baz.

V pátek bylo počasí výrazně lepší, což se také odrazilo v počtu najetých kilometrů. Toma Sykese sice trápily bolesti hlavy, ale to neznamenalo, že by v přípravě polevil. Naopak. Potom, co ve čtvrtek odjel třiatřicet kol, v pátek to bylo celek třiaosmdesát okruhů.
Testem v Almerii zahájil Tom Sykes přípravné práce na sezonu, kde bude obhajovat titul mistra světa. V sedle továrního motocyklu Ninja ZX-10R pracoval společně s týmem na vyhodnocování nových i stávajících komponentů podvozku a motoru a test uzavřel výrazně rychlejšími časy než tomu bylo loni. Britský šampion zajel nejrychleji na závodních pneumatikách, když kolo okruhu v Almerii zvládl časem 1´34,0 sekundy.
„Test dopadl dobře a stanovený program zkoušek se nám podařilo kompletně dokončit,“ uvedl v pátek odpoledne Tom Sykes. „Vyhodnotili jsme všechno a vše bylo pozitivní. Poslední den jsem najel přes osmdesát kol a mám pocit, že se nám podařilo udělat krok vpřed.“

„Zaznamenali jsme dobré časy na kolo a vyhodnotili řadu věcí, takže jsme zase o krok blíž v rámci přípravy na zahajovací podnik sezony na Phillip Islandu. V mnoha směrech jsme nyní chytřejší, takže se už teď těšíme na další test v Jerezu,“
dodal Tom Sykes.
Na rozdíl od předchozích zkušeností s okruhem v Almerii, byl tentokrát dvacetiletý Loris Baz výrazně rychlejší, když pravidelně zajížděl časy o tři sekundy lepší než jakých dosahoval v prvním testu roku 2013. Francouz zajel první den dvaačtyřicet kol a v pátek pětašedesát. Nejrychlejší kolo 1´34,5 sekundy nastavil na kvalifikační pneumatice.

„Byl to dobrý test. Chtěli jsme vyzkoušet spoustu věcí, které jsme už vyzkoušeli před zákazem testování v Jerezu,“ uvedl Loris Baz, který prvního února oslaví jednadvacet let. „Chtěli jsme potvrdit celkový cit s motorkou, což bylo velmi dobré. S testem jsem opravdu spokojený a to zvlášť na této dráze, která je pro mě jedna z nejtěžších.“
„Je to velmi malý a pomalý okruh a já se tu ve srovnání s předchozím rokem zlepšil o víc jak tři sekundy,“
pokračoval Francouz „Zlepšení, která jsme nalezli při posledním testu v Jerezu, nám stejně dobře fungovala na zcela odlišném charakteru dráhy Almerie. Teď nás čeká týmová prezentace, další test v Jerezu a pak už cesta do Austrálie.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist