Jezdecké ohlasy protagonistů

Dva superbikové závody, pouze jeden vítěz a také stejný pilot na místě druhém, pouze na třetím místě se pořadí vystřídalo. A zde jsou jejich názory, tedy Marca Melandriho, Toma Sykese, Lorise Baze a Carlose Checy.

První dvojité vítězství v kariéře zaznamenal v Brně italský jezdec stáje BMW Motorrad Motorsport Marco Melandri. V obou závodech dokázal porazit Toma Sykese.

"Teď prožívám sen. Ještě nikdy se mi nepodařilo vyhrát oba závody za víkend a zrovna v Brně jsem to opravdu nečekal. Vůbec mě nenapadlo, že bychom mohli Maxův náskok v čele šampionátu stáhnout právě na této trati, kterou tak miluje," konstatoval šťastný Marco Melandri.
Po svém prvním vítězství řekl tovární jezdec BMW: „Začátek byl opravdu zvláštní, vůbec jsme netušili, jakým způsobem jet. Prvních šest kol jsem byl hodně opatrný. Věděl jsem, že musím zůstat v klidu a pak si je postupně předjíždět. Bylo to těžké, protože zezadu na mě útočil Eugene Laverty. A nakonec když byla trať suchá, tak jsem věděl, že můžu začít jezdit, co to jde. To se ukázalo jako správná taktika,".

Druhý dnešní závod pak "Macio" zhodnotil následovně: „Popravdě jsem moc nevěřil, že budu schopný vyhrát. Tom jel opravdu skvěle, a když se mi podařilo ho předjet, udělal jsem chybu a musel jsem ho sjíždět znovu. Poslední tři kola byla opravdu těžká, měli jsme už problémy s pneumatikami a jsem šťastný, že jsem to dokázal dotáhnout do vítězství."
Tom Sykes se sice dvakrát musel sklonit před Melandrim, přesto na něm bylo po závodě vidět, že je šťastný. "Bohužel mi to Marco nandal i podruhé. Každopádně je to velký pokrok a překonali jsme naše očekávání. Je to krok kupředu pro Kawasaki a můžeme na něm stavět," pochvaloval si brněnský výsledek Sykes. Kawasaki si navíc připsala i jedno třetí místo, když se v prvním závodu dostal na podium Loris Baz.
Tento mladý francouzský jezdec Loris Baz doslova nevěřil, že se hned ve svém 9. závodě ve WSBK dostal na podiové umístění: "Je to doslova bláznivé a nemohu tomu ani uvěřit. Závod pro mě probíhal opravdu skvěle. Věděl jsem, že na mokru jsme schopni jet opravdu hodně rychle. Moje taktika byla jednoduchá, chtěl jsem jet jinou linii než soupeři a tak jich hodně předjet. Když Rea spadl, tak se mně podařilo předjet Checu. Poslední kolo pak nebylo vůbec jednoduché".

Rozporuplné pocity měl z víkendu Carlos Checa. V prvním závodu jej o třetí místo připravila kolize Sykese s Reou, jehož tělu se musel na trati vyhnout. V druhém závodu si třetí příčku udržel, boj svých soupeřů o první místo ale sledoval z povzdálí. "Tohle byl opravdu těžký víkend. V prvním závodu jsem byl na začátku opatrný a pak jsem měl hodně práce propracovat se přes ostatní jezdce dopředu. V druhém závodu byly podmínky dobré, ale pro mě bylo těžké se k Tomovi a Marcovi dostat, a když se mi to povedlo, tak mi začalo klouzat přední kolo a zase jsem ztrátu nabral," posteskl si úřadující šampion.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist