Jezdci WSBK testují v Barceloně. První den byl nejrychlejší Scott Redding

Před restartem sezóny, který je pro seriál světových superbiků naplánovaný na přelom července a srpna, se závodníci sešli v Barceloně, aby se tam zúčastnili druhých testů po nechtěné pauze, kterou zapříčinil koronavirus. Nejrychlejší čas nastavil ve středu Scott Redding.

První den se na katalánském okruhu, na kterém se bude konat třetí a čtvrtý závod sezóny, nejvíce dařilo Scottu Reddingovi (Aruba.it Racing Ducati Team), který do světových superbiků přešel jako vítěz britské obdoby soutěže. „S dnešními testy jsem spokojený, hodně jsme se toho dozvěděli. Odpoledne jsem byl na trati na jeden zátah docela dlouho, což pro mě bylo důležité. Je skvělé sedět zase na motorce,“ uvedl Angličan, jehož středečním cílem bylo zajet co nejvíce kol. Ve čtvrtek má s týmem v plánu zanalyzovat všechna data a zapracovat na motocyklu.

Scott Redding přišel do světového šampionátu superbiků s jasným cílem – zvítězit. To nedávno potvrdil také v rozhovoru pro gpone.com. „Rád říkám věci na rovinu. Chci vyhrávat závody, stát se šampionem a možná se jednoho dne vrátit do MotoGP,“ prohlásil sedmadvacetiletý jezdec.

Druhým nejrychlejším mužem na trati byl úřadující šampion Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), který v téměř padesátistupňových vedrech ztratil na Reddinga pouhých 0,183 sekundy. „Dnes jsem si to na trati užil, zajel jsem opravdu hodně kol. Problémy, které jsme měli v minulosti se zatáčením, jsme vyřešili. Zdá se, že jsme udělali obrovský krok kupředu,“ je spokojený Rea.

Třetí místo pak obsadil Loris Baz (Ten Kate Racing Yamaha), který obkroužil barcelonskou trať celkem stokrát. Čtvrtý skončil se ztrátou 0,591 sekundy lídr šampionátu Alex Lowes (Kawasaki Racing Team) a pro pátou příčku si dojel Álvaro Bautista, který pro rok 2020 přesedlal na stroj týmu HRC.

Výsledky 1. dne testování (Top 6)

1. Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) 1’41.727

2. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.183

3. Loris Baz (Ten Kate Racing Yamaha) +0.253

4. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +0.591

5. Alvaro Bautista (Team HRC) +0.593

6. Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.728

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist