Japonec Nozane pokračuje s GRT Yamaha do konce roku 2022

Japonský závodník Kohta Nozane (25let) zůstává s třemi ladičkami a minimálně do konce roku 2022 bude hájit barvy týmu GRT Yamaha WorldSBK Team. Yamaha tak má kompletní sestavu pro následující ročník a pokračuje dál se všemi dosavadními jezdci.

Japonec Kohta Nozane vyhrál v roce 2020 titul v japonském seriálu JSB1000 a v roce 2021 absolvuje svůj premiérový ročník jezdce mistrovství světa superbikových motocyklů. Pro Japonce bylo vše nové, od závodních okruhů, přes pneumatiky Pirelli a specifikaci Yamahy R1. Přesto si nevede vůbec špatně a díky tomu dostal důvěru i pro nadcházející ročník.

Dva podniky před koncem sezony, které se jedou o tomto víkendu v Argentině a pak za měsíc v Indonésii, je Kohta Nozane třetím nejvýše postaveným nováčkem letošního ročníku MOTUL FIM Superbike World Championship.

Andrea Dosoli (šéf Yamaha Motor Europe Road Racing) k prodloužení smlouvy s japonským závodníkem uvedl: „Kohta během své první sezony šampionátu WSBK prokázal velmi dobrý pokrok. Není snadné se přizpůsobit novým okruhům, které většina startovního pole zná, novým pneumatikám a jiné motorce než na jakou byl zvyklý. Přesto jsme byli ohromeni tím, jak se postupně zlepšoval a v posledních závodech předvedl několik skutečně výborných výkonů.“

„Jsme si jistí, že v příštím roce Kohta dosáhne úrovně v níž bude pravidelně bojovat o pozice v první desítce, jak to už v letošních závodech několikrát dokázal. Proto jsme rádi, že s námi pokračuje dál.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist