Jak to viděl Jakub

Dvakrát v desítce a za 18 bodů. Takový je nakonec víkendový výsledek Kuby Smrže v zemi motocyklovému sportu zaslíbené.

Po celý víkend český jezdec v zemi tulipánů svými jednotlivými výsledky naznačoval, že do elitní desítky superbikového mistrovství světa rozhodně patří. 
A také to dvěma umístěními nakonec v obou rozjížďkách potvrdil. Pohled do výsledkových listin někoho překvapí, jiné možná zamrazí z toho, kolik zvučných jmen za ním skončilo. Ohromná spousta bodů z Assenu je však jen částečným vynahrazením neúspěchů z předešlých dvou závodů, protože dokázal, že ve hře je podstatně mnohem více. 
Slibné zjištění a obrovská motivace před dalším závodem, jenž se pojede v italské Monze již za 14 dní. 

Jakub Smrž: „Dnešní obě jízdy dopadly výborně, i když nebylo vše ideální. V prvním závodě jsem odstartoval podstatně lépe než se mi dařilo v minulosti, ale bohužel jsem byl delší v jedné šikaně a průjezdem umělou trávou jsem hodně ztratil. 
To mě možná stálo možnost bojovat o stupně vítězů. V závěru jsem ještě hodně stahoval Corsera a Kagayamu, ale zhruba 5 kol před koncem mi odešla přední guma a musel jsem zvolnit. 
V druhé jízdě jsem odstartoval ještě lépe, zhruba kolem 5. místa, ale měl jsem drobnou kolizi s Biaggim, který mě vytlačil a hodně jsem se propadl. 
Zkusili jsme jinou směs přední gumy, která byla ke konci stejně odrovnaná jako v první jízdě, ale hůř se s ní jelo. Druhou jízdu jsem jel podstatně pomaleji, ale s 8.místem jsem spokojen. Byl to velice povedený víkend zakončen dobrými výsledky. 
Ještě mám hodně na čem pracoval, už jsem sice vylepšil start, ale úvod závodu ještě není takový, abych mohl bojovat o podium.“

 

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist