Incident mezi Lavertym a Torresem má šťastný konec

Ve druhém závodu superbiků v Thajsku došlo ke kontaktu dvojice závodníků aniž by to zaznamenala některá z kamer poblíž dráhy. Tedy alespoň přímý přenos tuto nehodu vůbec nenabídl. Šlo o to, že Eugene Laverty spadl pod kola projíždějícího Jordi Torrese. Oba skončili na zemi a bylo velké štěstí, že nedošlo k vážným zraněním.

Ve čtvrtém kole druhého závodu WorldSBK v Thajsku havaroval jezdec Aprilie Eugene Laverty, který ale místo, aby v šesté zatáčce odstředivou silou vyjel z dráhy do štěrku únikové zóny, tak ho naopak již ležícího motorka vrátila zpět do závodní stopy, kde jel v tu chvíli Jordi Torres, jezdec stáje MV Agusta Reparto Corse. Španěl neměl šanci zareagovat, do svého soupeře najel a na zemi skončil také.

Ir Laverty pak zůstal ležet mimo dráhu, jen zamával, ale necítil nohy. Museli zasahovat zdravotníci a po převozu do zdravotního centra si všichni mohli oddechnout, protože Laverty získal zpátky cit v nohách. Lékaři pak nařídili další vyšetření v nemocnici, kde až na drobnou prasklinu kosti v oblasti kyčle nic víc nenašli. Nebude třeba ani operace, kost má srůst přirozenou cestou. Zda ale Lavertyho uvidíme už v Aragonii je zatím s otazníkem.

Španělský závodník Jordi Torres byl v podobné situaci jako například loni Jonathan Rea, který narazil do ležícího Chaze Daviese. Jak jezdec MV Agusty přiznal, neměl šanci jakkoliv zareagovat. „V závodě jsem jezdil rychle a po úvodní části nasadil dobré tempo,“ řekl Torres. „Bohužel pak došlo ke srážce s Lavertym a nebyla šance se dostat zpátky do závodu. V šesté zatáčce jsem uviděl jak Eugene spadl, bohužel místo aby sklouzl ven z dráhy, vrátil se přímo do mé stopy. Nedokázal jsem nic udělat. Přeji mu rychlou léčbu a doufám, že bude brzy zdravý.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist