HANNspree Ten Kate Honda po testech

Tým HANNspree Ten Kate Honda ukončil ve španělské Valencii testovací program letošní zimy, nyní je na programu již úvodní závod sezóny.

Většinou za deštivého počasí dokončil tým Ronalda Ten Kateho poslední testování před startem letošní superbikové a supersportové sezóny. Postupného zlepšení zaznamenaly oba jezdci superbikového týmu, výrazného zlepšení však zaznamenali oba jezdci supersportového týmu Sebastien Charpentier a Kenan Sofuoglu, kteří jsou nyní velmi spokojení s novými modely strojů Honda CBR 600RR 2007.
Ronald Ten Kate (manažer a šéf týmu)
Přestože podmínky na okruhu nebyly ideální, odjíždíme ze Španělska v pozitivní náladě. Navzdory všem okolnostem byly časy supersportů i superbiků docela rychlé. Byl to také dobrý test na členitějším okruhu oproti Kataru a Phillip Islandu. Přes zimu jsme se rozhodně zlepšili, je proto nyní čas nastoupit k závodům. Máme čtyři jezdce, kteří se těší na start sezóny. Doufám, že budeme v obou třídách od začátku mezi nejlepšími.
James Toseland (nej. čas: 1:35,4)
Byl to těžký test. Nepotřeboval jsem moc testovat, ale je dobré vyzkoušet si motorku jedenáct dnů před prvním závodem. Bylo docela větrno, ale pneumatiky vypadaly v těchto podmínkách dobře, jsem proto spokojený.
Roberto Rolfo (nej. čas: 1:36,54)
Valencie je okruh, se kterým jsem v minulosti měl problém, ale pokud tento test srovnám s listopadovým ježděním, dosáhl jsem velkého zlepšení. Také tým postoupil hodně vpřed, nyní si již rozumíme a víme, co dělat s motocyklem. Nejlepší čas, který jsem dnes ráno zajel, byl již hodně blízko nejlepším časům ve světových superbikach. Jsem proto spokojen.
Sebastien Charpentier (nej. čas: 1:37,9)
Podmínky byly špatné kvůli předchozímu testu Formule 1 a kvůli špatnému počasí, ale každý den jsem se o novém motocyklu více dozvěděl. Celkově jsem s testem spokojený a jsem si před prvním závodem jistý. Myslím si, že je možné skončit na pódiu.
Kenan Sofuoglu (nej. čas: 1:37,4)
V tomto testu mě omezovalo několik problémů, zvláště pak špatné podmínky. Cítím se ovšem šťastný, dokázal jsem si dokonce zlepšit svůj nejlepší čas. Opravdu se na Katar těším. Bylo to nakonec dobré testování, které mi pomohlo zlepšit pocit na motorce.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist