Haga a Abe již oficiálně!

Noriyuki Haga a Norick Abe se dnes stali oficiálními jezdci továrny Yamaha v šampionátu World Superbike.

Milánský tým Yamaha Motor Italia, který vstupuje do závodů World Superbike, a který již v loňském roce oznámil, že v jeho barvách bude nastupovat Australan Andrew Pitt, dnes oznámil prostřednictvím tiskové zprávy továrny Yamaha, že jako druhý jezdec v týmu bude Noriyuki Haga.
Populární Japonec se tak vrací na motocykl, se kterým slavil ve WSBK největší úspěchy, když o titul ho připravila pouze kokainová aféra. O tom, že Haga pojede v roce 2005 na motocyklu Yamaha YZF R1 se prakticky vědělo již dlouho, oficiální zveřejnění Hagova jména u italského týmu však nemohlo být provedeno dříve, z důvodu předchozích sponzorských závazcích, které měl Haga u svého bývalého zaměstnavatele - týmu Renegade Ducati (letos v tomto týmu pojede na motocyklu Honda Američan Ben Bostrom).
"Těším se na návrat k Yamaze a na to, jak budu o vítězství bojovat s R1," říká Noriyuki Haga v tiskové zprávě. "Nyní jsem se svou rodinou na dovolené a tak se již těším na to, jak se setkám se svým novým týmem při prvním testování, které proběhne na konci ledna na Phillip Islandu. Jsem velmi šťastný, že zůstávám v superbike a navíc v takto dobrém týmu. Každý ví, že tento šampionát miluji. Vracím se také k práci s mechaniky, se kterými jsem pracoval již v minulosti a také k technikům od Yamaha Europe, a proto to pro mne nebude jako kdybych přestupoval do neznámého prostředí. Mělo by to být zábavné!"
Továrna Yamaha dnes také oznámila, že další tým, který budou v Mistrovství Světa Superbike podporovat, bude nově vstupující tým Yamaha Motor France, jenž však bude jezdit na bázi satelitní formace. Za tento tým nastoupí do WSBK Sebastien Gimbert, jenž absolvoval již poslední loňský závod v Magny-Cours a nováček ve WSBK Norick Abe, který ukončil své působení v MotoGP, kde naposledy nastupoval v týmu Fortuna Gauloises Tech 3.
Dalším továrním týmem Yamahy v šampionátech pod sdruženým názvem WSBK bude italský tým Lorenzini by Leoni, který v závodech Světového poháru Superstock bude startovat s Gianlucou Vizziellem. Podporu dostane také tým ze šampionátu Mistrovství Světa Endurance Yamaha GMT94, který do vybraných závodů stejného šampionátu (dříve European Superstock) nasadí Španěla Davida Checu, bratra známějšího Carlose, jenž po skončení loňské sezóny naopak Yamahu opustil, když v sobotním odpoledni ve Valencii oznámila továrna Ducati, že se Carlos Checa stává nástupcem Troy Baylisse.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist