Guintoli v Británii závodit nebude, cílem je Misano

Jezdec tovární stáje Yamahy SBK Sylvain Guintoli není zdravotně natolik v pořádku, aby příští týden nastoupil do sedmého kola světového šampionátu superbiků, které na své dráze přivítá Donington Park. Francouz havaroval během Superpole v Imole, zlomil si levý kotník, který mu operovali. Tím pádem už chyběl nejen na startu závodů v Imole, ale také v Malajsii a nyní je jasné, že nebude ani v Británii.

Přitom zrovna britské kolo WSBK je pro tým Pata Yamaha Official WorldSBK velmi důležité, protože se jedná o jejich jediný domácí podnik v šampionátu. Navíc druhý jezdec týmu Alex Lowes si zlomil klíční kost v Malajsii, takže ani v jeho případě není situace zcela jasná. Tým ohledně možné jezdecké náhrady bude s předstihem informovat.

Jisté je nyní to, že Sylvain Guintoli v Donington Parku závodit nebude, což teď tým Pata Yamaha Official WorldSBK potvrdil s tím, že má Francouz v plánu přijet tým alespoň podpořit svoji přítomností. „Bohužel léčba trvá o něco déle než jsem si původně myslel, ale cílem je být v pořádku pro Misano,“ řekl Sylvain Guintoli.

„Dali mi do kotníku nějaké šrouby, což je škoda, protože jsem byl bez podobných věcí už nějakou dobu, ale operace dopadla úspěšně a teď je to o rekonvalescenci a o tom dostat se zpátky do stoprocentní kondice.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist