Formát víkendu WorldSBK 2019 s třemi závody

Poprvé v historii superbikového šampionátu bude mít závodní víkend královské superbikové třídy celkem tři závody. Plánované změny pro nadcházející sezonu oznámili zástupci organizací FIM a Dorna WSBK Organization.

Jen nedávno měla třída superbiků dva závody v neděli. To se změnilo a už nějaký rok máme první závod víkendu SBK v sobotu, druhý se jede v neděli a k tomu postupně přibyly změny jako třeba klíč k pořadí na startu druhého klání.

Pro rok 2019 organizátoři plánují další změny, jejímž záměrem je oživit zájem fanoušků o sérii jako takovou. Poprvé v historii superbikového šampionátu má závodní víkend třídy WorldSBK nabídnout celkem tři závody.

První klání SBK bude na programu v sobotu s termínem startu ve 14 hodin (SEČ) a jeho délka bude stejná jak je tomu v případě současného formátu. V neděli bude poprvé závod na kratší vzdálenost, takzvaný “sprint race“ s termínem startu v 11 hodin (SEČ). Daný víkend pak uzavře třetí závod se startem ve 14 hodin, který bude stejně jak ten první na obvyklý počet kol.

Na definitivním schématu pro rok 2019 se intenzivně pracuje jak s týmy, tak samozřejmě s televizními společnostmi, okruhy a sponzory šampionátu, kteří budou muset na dané změny nějakým způsobem reagovat.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist