Dva těžké závody

Po řadě slunečných dnů, napadl přes noc déšť, který značně ovlivnil závodní den prvního letošního závodu mistrovství světa superbiků, který se konal dnes, 27.února 2011, na okruhu Phillip Island.

Toto počasí ale neovlivnilo výsledky týmu Effenbert Liberty Racing, který s využitím veškerých poznatků získaných v lednových testech v Evropě, kdy nebylo příznivé počasí, nastavil motocykly tak efektivně, že oba dva jezdci zajeli v dopoledním mokrém warm upu druhý (Guintoli) a třetí (Smrž) absolutní čas. Bohužel, povětrnostní situace se v době mezi warm upem a prvním závodem úplně změnila, vytvořila na trati nové podmínky a ztížila jak výběr pneumatik, tak i nastavení motocyklu.

První závod začal nepříznivě pro oba dva jezdce týmu Effenbert Liberty Racing, kteří se dopustili několika chyb v prvních kolech tohoto závodu.

Sylvain Guintoli odstartoval za svým očekáváním, pak ale začal jeho velký comeback, kdy jezdil časy rovnající se časům pilotů na pozicích Top, a postupně se dostal až na desáté místo, když ale pád bohužel ukončil jeho další závod.

Jakub Smrž začal závod váhavěji, později ale našel to správné závodní tempo a na konci dosáhl velmi dobrého sedmého místa. 

Do druhého závodu bohužel nenastoupil jeden ze dvou jezdců Liberty Effenbert Racing Team, Sylvain Guintoli, který byl poslán oficiálním lékařem závodu k podrobné lékařské kontrole do nemocnice v Melbourne. Ta dopadla naštěstí dobře, Sylvain nemá nic zlomeného a Francouz se vrátil večer zpět domů.

Bohužel, výkon Jakuba Smrže ve druhém závodě byl podobný tomu, který předvedl už v první dnešní jízdě. Po špatném startu bojoval uzavřen ve středu závodního pole, nakonec skončil jedenáctý a to pouze 7 tisícin sekundy od desátého místa a dvě sekundy od místa šestého!

Byly to dva velmi nešťastné závody, ale celkově motocykly, tým a jezdci ukázali během uplynulých tří dnů, a to jak na trénincích, tak i v závodě, že jsou schopni konkurence a mohou bojovat o stupně vítězů. Další kolo mistrovství světa superbiků je naplánováno za čtyři týdny v Donington Parku v Anglii, kde se ve dnech 25.- až 27. března pojede Grand Prix Evropy. 


Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist