Dva dny testů v Portimau uzavřel nejrychlejším časem Rea

Týmy mistrovství světa superbiků mají dlouhou letní přestávku, kterou na dva dny přerušili dvoudenní oficiální testy v portugalském Portimau. Klasicky je po dvou dnech nejrychlejším jezdcem Jonathan Rea, úřadující šampion a lídr průběžného hodnocení šampionátu.

Po dvou dnech testování v tropickém klimatu portugalského pobřeží zajel nejrychleji Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), jehož maximem na kolo je 1'41,192 sekundy. Úřadující mistr světa tímto časem dokonce překonal místní rekord, takže o jeho cestě za dalším triumfem je celkem rozhodnuto. Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) kvůli zranění z tréninku testovat do Portugalska nejel.

Ztrátu 0,948 sekundy má na kontě druhý v pořadí Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team), který je se svým kolegou Michaelem van der Markem (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) také poslední v jedné sekundě za jezdcem tovární Kawasaki. Oba jezdci Yamahy jsou velmi rychlí a může jim patřit závěr sezony. Nizozemec VD Mark byl se 143 najetými koly jedním z nejpilnějších jezdců na dráze.

Dvojice továrních jezdců Ducati Marco Melandri (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) a Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) obsadila čtvrté a páté místo. Ital má ve výsledkové listině maximum na hodnotě 1'42,254 sekundy, Velšan zajel nejrychleji za 1'42,564 sekundy. Marco Melandri právě během testování v Portimau sledoval, jak Ducati na jeho místo oficiálně potvrdila Álvara Bautistu, který s továrním týmem pojede příští sezonu WorldSBK.

Nejrychlejším z jezdců netovárních týmů byl v testu Xavi Forés (Barni Racing Team), který za dva dny zajel 96 kol s maximem na 1'42,709 sekundy. Zpátky v sedle Hondy byl Leon Camier (Red Bull Honda World Superbike Team), který ale druhý den předčasně ukonči kvůli bolestem zad, což j následek nehody při testování v japonské Suzuce.

Jezdcem, který toho ze vše najezdil nejvíc je devátý Jordi Torres (MV Agusta Reparto Corse). Španěl má na kontě 167 kol s časem 1'42,800 sekundy a během testu zaměřil pozornost především na podvozek a elektroniku.

Přesně na okruhu Autodromo Internacional do Algarve odstartuje závěrečná část sezony World SBK desátým podnikem s termínem 14/15/16.září 2018.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Lech přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist