Druhý podnik MS Superbike – Thajsko

Kapitoly článku

FIM Supersport – Preview

Pravou nohou vykročil za obhajobou titulu Lucas Mahias (GRT Yamaha Official WorldSSP Team), jemuž se podařilo vyhrát úvodní závod sezony v Austrálii a to s celkem solidním náskokem přes jednu sekundu. Francouz pokračuje se stejným týmem a technikou tří ladiček, což je viditelně vítězná kombinace.

Spokojený s výkonem byl po závodě na Phillip Islandu Randy Krummenacher (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team), který závod dokončil druhý a prozatím mu stejná pozice patří i v průběžném hodnocení šampionátu. Švýcar ale bude usilovat o víc než stříbro a může být Mahiasovi zdatným soupeřem.

Na jihu Austrálie v únoru příjemně překvapil Sandro Cortese (Kallio Racing). Němec po letech strávených v seriálu Grand Prix přestoupil do WorldSSP a hned v prvním klání slavil umístění na stupních vítězů. V Moto2 jsme ho znali jako jezdce, který hodně padal, ale prostředí supersportů by Němci mohlo padnout jako ulité. Víc napoví Thajsko.

Druhý jezdec továrně podporovaného týmu tří ladiček Federico Caricasulo (GRT Yamaha Official WorldSSP Team) loni v Thajsku vyhrál. To by nyní potřeboval zopakovat, protože plný počet bodů by mu pomohl se posunout z průběžné čtvrté pozice, kde momentálně je. Talent a techniku má, takže v jeho případě je to možné.

První pětku uzavírá Luke Stapleford (Profile Racing). Tento britský závodník jednak dokončil závod v Austrálii na páté pozici, ale především dostal hodně vysoko motocykl značky Triumph Daytona, což je skvělý výsledek. Kdo je fanouškem této značky bude Staplefordovo počínání v Thajsku se zájmem sledovat. Zraněného Stefana Hilla (Profile Racing) v Thajsku nahradí třicetiletý Jack Kennedy. Hil si v Austrálii zlomil kotník a musel podstoupit operaci.

Těsně před zahájením víkendu dorazila informace, že v Thajsku nebude závodit Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing). Turek havaroval v Austrálii, když mu explodovala pneumatika, což byl společně s dalšími několika nehodami důvod proč vedení závodu určilo pro nedělní závody povinné zastávky v boxech. Sofuoglu potřeboval na nohu kožní štěp, ale větší problém bylo to, že ho začalo bolet zranění z loňského Magny Cours. Lékaři mu našli v pánvi prasklinu a doporučili odpočinek s tím, že pokud bude závodit a absolvuje další podobný pád, může to do budoucna představovat velké komplikace. Turka v Thajsku nahradí třiatřicetiletý Malajec Azlan Shah, kterého známe z Moto2.

Stav WorldSSP 2018 po závodu v Austrálii:

1. LUCAS MAHIAS YAMAHA 25 bodů
2. RANDY KRUMMENACHER YAMAHA 20
3. SANDRO CORTESE YAMAHA 16
4. FEDERICO CARICASULO YAMAHA 13
5. LUKE STAPLEFORD TRIUMPH 11
6. RAFFAELE DE ROSA MV AGUSTA 10
7. JULES CLUZEL YAMAHA 9
8. KYLE SMITH HONDA 8
9. AYRTON BADOVINI MV AGUSTA 7
10. THOMAS GRADINGER YAMAHA 6
11. NIKI TUULI HONDA 5
12. LORIS CRESSON YAMAHA 4
13. KENAN SOFUOGLU KAWASAKI 3
14. HIKARI OKUBO KAWASAKI 2
15. TOM TOPARIS KAWASAKI 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist