Druhý den testu v Aragonii ovlivnilo deštivé počasí

Silný déšť zkomplikoval ve čtvrtek situaci týmům testujícím na španělském okruhu MotorLand Aragón. Jediným strojem na trati dnes byla Ducati Panigale V4 R, týmy Kawasaki a Yamahy test předčasně ukončily a zaměřily pozornost na druhé zkoušky, které jsou za deset dnů v Jerezu.

Jediní, kdo ve čtvrtek testovali, byli jezdci Ducati. Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) pracoval s V4 R v mokrých podmínkách, což je nutné vzhledem k tomu, jak nová je tato motorka v šampionátu. Velšan příliš netlačil na pilu, aby neriskoval pád a obnovení ještě ne zcela doléčeného zranění ramene. Přesto během dne zvládl zajet 22 kol s časem 2'04,513 sekundy. Druhým testujícím byl Michael Rinaldi (Barni Racing), který měl rovněž k dispozici Panigale V4 R. Italský závodník zvládl 25 kol s maximem na 2'07,961 sekundy.

Jezdci tovární stáje Kawasaki, Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) a Leon Haslam (Kawasaki Racing Team), ve čtvrtek zůstali v boxech a připravovali materiál na letos poslední předsezonní testy v Jerezu. To samé platilo v případě jezdců továrny tří ladiček, Alexe Lowese (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) a Michaele van der Marka (Pata Yamaha Official WorldSBK Team).

Druhý předsezonní test WSBK je v Jerezu v termínu 26. - 27.listopadu 2018.

Test WorldSBK – 2.den (neoficiální časomíra)
Čtvrtek, 15.listopadu 2018 – Motorland Aragón (SPA)

1 – Chaz Davies – Aruba.it Racing – Ducati – 2'04,513
2 – Michael Ruben Rinaldi – BARNI Racing Team – 2'07,961

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist