Do Malajsie míří Pata Yamaha pouze s Lowesem

Do šestého kola sezony mistrovství světa superbikových motocyklů nastoupí v barvách Pata Yamaha pouze Alex Lowes. Druhý jezdec týmu Sylvain Guintoli má zraněný levý kotník po těžkém pádu v Imole a na doporučení lékařů do Sepangu neodcestuje. V tak krátkém čase se týmu Pata Yamaha Official WorldSBK Team nepodařilo sehnat náhradního jezdce a Francouz Guintoli by měl nastoupit už v sedmém podniku v Donigton Parku. Nicméně datum návratu určí až lékaři na základě vyšetření, které Francouz ještě podstoupí.

Ve druhém závodu v Imole vyrovnal Alex Lowes šestým místem v cíli své letošní maximu a samozřejmě by rád v takto nastaveném tempu pokračoval dál. Závod v Malajsii je pro jezdce a techniku velkou zátěží, protože tropické podnebí udělá pokaždé věci těžší než je tomu třeba na jiných okruzích. Fyzická kondice jezdce je základ a správné sladění nastavení motorky s vhodným výběrem obutí je pro úspěch v závodě klíčová.

„Už jsem skutečně nedočkavý až se dostaneme do Sepangu a pokusím se tam zlepšit výsledky jak pro Yamahu, tak pro sebe a tým,“ řekl před víkendem v Malajsii průběžně desátý Alex Lowes. „Doufám, vše na co jsme přišli posledně v Imole dokážeme správně přetransformovat a posunout se blíž k jezdcům na předních příčkách.“

„Je to velmi široká dráha, kde potřebujete jezdit precizně, abyste si k vašemu kolu nepřidali dalších dvě stě metrů navíc právě kvůli velikosti okruhu a je tam také hodně oblastí intenzivního brzdění z velkých rychlostí, takže motorka musí velmi dobře fungovat na brzdách. Dráha je celkem rovná, ale některé zatáčky bývaly hrbolaté, takže doufejme, že výměna povrchu pro letošní rok pomůže.“

„Je velká škoda, že tu Sylvain kvůli zranění nemůže závodit, protože má na této dráze cenné zkušenosti a je hodně rychlý. Přeji mu to nejlepší a těším se až budeme společně znovu v plné síle v Donington Parku,“ dodal britský závodník.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist