Davide Giugliano chce zapracovat na konzistenci

Italský závodník superbikového týmu Ducati Davide Giugliano je po devíti kolech sezony průběžně sedmý. Třebaže má dobrý potenciál a potřebnou rychlost, nedaří se mu to přetavit v potřebný bodový zisk, kterým by se posunul blíž předním příčkám šampionátu, kde nyní na šestého týmového kolegu Chaze Daviese ztrácí šest bodů.

Vítěz světového poháru Superstock 1000 z roku 2011 dosud jednou startoval z pole position, když byl nejrychlejším jezdcem britského Superpole v Donigtonu a celkem dvakrát získal Davide Giugliano umístění na stupních vítězů v podobě třetího místa z Assenu a druhého z portugalského Algarve. Nicméně možností bodovat do třetího místa měl víc, ale tyto šance se mu nepodařilo využít.
První část sezony Davide Giugliano komentoval slovy:Byli jsme velmi rychlí a zároveň udělali spoustu chyb, tím chci říct, že jsem je udělal já. Pořád jsem přes limit a to není dobré. Myslím, že na této stránce potřebujeme zapracovat, zlepšit ji a pokusit se náš potenciál trošku víc transformovat do výsledků.“

„Doufám, že na zbývajících okruzích se mi povede lépe,“
pokračoval italský závodník. „Nepotřebujeme nic přehánět, jen udělat co musíme. Potřebujeme projet cílovou čarou mnohem častěji, to je teď pro nás to nejdůležitější. Rychlost tam je, protože jsem byl v trénincích často do třetího místa, ale je třeba zapracovat na konzistenci.“
Vzhledem k tomu, že teď zrušili závod v Jihoafrické republice a je s velkým otazníkem, zda bude v letošním kalendáři WSBK vůbec nahrazen, mají jezdci superbiků do konce letošní sezony pouze tři podniky s celkem šesti závody, protože už dříve zrušili také klání v Moskvě.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist