Čtvrtý podnik MS Superbiků – Imola

Kapitoly článku

Supersport – preview

Průběžné hodnocení kategorie Supersport vede francouzský závodník Florian Marino (Kawasaki Intermoto Ponyexpres), závodník českého týmu, jemuž úvod sezony vyšel na jedničku. Marino bodoval v každém z posledních tří závodů, což je dobrý základ a na kontě má jedno druhé a jedno třetí místo. Jediné, co mu teď chybí a samozřejmě, co chybí českému týmu je vítězství v závodu a to se jistě pokusí získat už tuto neděli v Imole.

Velmi blízko Marina je druhý nizozemský závodník Micheal van der Mark (Pata Honda World Supersport Team), kterému se sice nepodařilo dokončit první závod v Austrálii, ale už v Aragonii bodoval druhým místem a v domácím prostředí Assenu dokonce vyhrál, což byl pro tohoto mladíka úžasný zážitek. Nyní ztrácí na vedení čtyři body a to je rozdíl, který bude chtít Holanďan v Imole vymazat.
Ještě před Assenem vedoucí jezdec šampionátu Kev Coghlan (DMC Panavto – Yamaha) je nyní třetí a samozřejmě nebýt Cluzelova sražení v Aragonii, mohlo to být lepší. Britský rodák z Perthu má ale velmi dobrou formu a to znamená, že neřekl svoje poslední slovo. Na programu je teprve čtvrtý závod sezony, takže nejen pro Coghlana, ale také pro ostatní jezdce je zatím všechno otevřené.

Čtvrtý Jules Cluzel (MV Agusta RC-Yakhnich Motorsport) zatím pokaždé, když dokončil závod, tak s umístěním na stupních vítězů. Chyba z Aragonie, kde jak uvedl mu nefungovala brzda, takže přebrzdil a narazil do Coghlana, znamenala ztrátu minimálně šestnácti bodů, což by se mu teď náramně hodilo, protože by s bezpečným náskokem vedl průběžné hodnocení.
Na páté pozici je Raffaele De Rossa (CIA Insurance Honda), což je možná trošku překvapení, ale Ital zatím jezdí spolehlivě, bodoval v každém závodu a na kontě už má jedno třetí místo z Austrálie. Na vedoucí pozici ztrácí jen patnáct bodů, takže první pětka je hodně vyrovnaná a bude záležet na každém výsledku závodu v Imole, protože ten v tomto pořadí nenechá kámen na kameni.

Hodně velké zklamání prožívá Kenan Sofuoglu (MAHI Racing Team Indi), protože je jezdcem, který má znovu vyhrát titul, ale zatím se mu příliš nedaří, což ale není jeho vina, protože jeho motocykl Kawasaki nepochopitelně drtí technické závady. Jakmile ale závod dokončí, což se mu stalo zatím jen jednou v Aragonii, tak je na špici a v tomto případě doslova a do písmene, protože na MotorLand Aragónu si na konto připsal své první vítězství.
Z jezdců, kteří jezdí v barvách týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres je na průběžném patnáctém místě Američan Patrick Jacobsem. Nizozemec Tony Coveňa je s čtyřmi body dvacátý. Druhý český tým v mistrovství světa třídy Supersport je Com Plus SMS Racing s britským jezdcem Fraserem Rogersem, který zatím skóroval jednou patnáctým místem v Austrálii.

Průběžné hodnocení třídy SupersportZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist